Belgian Beer World: de nieuwe ster van Brussel

Julie Docsterd,
18-09-2023
Belgian Beer World opende zijn deuren op 9 september en biedt een unieke onderdompeling in de wereld van de Belgische bierbrouwerij.

Van Beurs naar Bier

In 2012 werd de stad Brussel eigenaar van de Beurs. Het idee van een “biertempel” werd geboren tijdens het gastronomische jaar in Brussel. Belgisch bier werd tijdelijk geïntroduceerd in de Beurs tijdens het Weekend van het Belgische Bier.

Een ingrijpende transformatie

In 2015 koos de stad de architecten Robbrecht en Daem en Beau uit om het Paleis van de Beurs te transformeren. De werkzaamheden begonnen in 2020 en duurden drie jaar, met behoud van het historische karakter van het gebouw.

Vandaag beslaat het Belgian Beer World 12.000 vierkante meter, met een scenografiebudget van bijna 10 miljoen euro. Het hoogtepunt is het panoramische terras van 350 vierkante meter, met een gevarieerde selectie aan bieren.

Een reis door de geschiedenis

Belgian Beer World is niet alleen een reis door de wereld van het brouwen: de kelder onthult de archeologische site Bruxella 1238, waar overblijfselen uit de 13e eeuw worden belicht. Hier ontdekt men onder andere het graf van Jan de Eerste, hertog van Brabant, ook bekend als Gambrinus.

Op weg naar een groot succes?

Met een doelstelling van 400.000 bezoekers per jaar zou Belgian Beer World een van de belangrijkste attracties van Brussel kunnen worden, net na het iconische Atomium.