Brussel feest: 35 kaarsjes voor het Irisfeest!

Julie Docsterd,
13-04-2024
Brussel kondigt feestelijke editie aan voor de 35ste verjaardag van het Brussels Gewest, met het Irisfeest: kunst, muziek en ontdekkingen. We doen het programma uit de doeken! 🎉🎶🏙
brussels
Eric Danhier - Vist.Brussels

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maakt zich op om zijn 35stee verjaardag te vieren, en het doet dat in stijl tijdens het traditionele Irisfeest op 4 en 5 mei. Dit jaar belooft het evenement een duik in de culturele en artistieke rijkdom van Brussel, met een gevarieerd programma. Dat werd bekendgemaakt door visit.brussels, het toeristische bureau van het Gewest.

De gemeentes in de spotlights en een onvergetelijke elektronacht

Op zaterdag staan de gemeentes Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node in de spotlights. Als bezoeker kan je er het architecturale erfgoed ontdekken, deelnemen aan culinaire workshops en musea bezoeken. De avond wordt muzikaal onder hoogspanning gezet door de ‘Iris Tipik Electro Night’ op het Paleizenplein, waar dj-sets van Belgische en internationale artiesten als Ofenbach en Trinix het publiek uit de bol zullen laten gaan van 19u tot 0u30.

Een culturele en speelse zondag in het Park van Brussel

Op zondag wordt het Park van Brussel omgetoverd tot een ontdekkings- en speelruimte met zeven themadorpen, variërend van een ‘Kids Village’ tot een universiteitsdorp, zonder het ‘Public Village’ te vergeten, waar een twintigtal Brusselse organisaties hun activiteiten voorstellen. Het park wordt ook een openluchtpodium voor straatartiesten.

Open deur en geleide bezoeken: op ontdekkingstocht in Brussel

Het Brusselse Parlement opent zijn deuren op 5 mei en verwelkomt je om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Daarnaast zal je dankzij een twintigtal gratis begeleide wandelingen en fietstochten de stad vanuit nieuwe invalshoeken kunnen verkennen, met speciale aandacht voor 100 jaar surrealisme en bijzondere groene ruimtes.