Coronavirus: Chinezen zullen niet meer met open armen verwelkomd worden in Brugge!

Julie Docsterd,
30-12-2022
Door de enorme stijging van coronagevallen in China hebben heel wat landen, zoals de Verenigde Staten en China, bijvoorbeeld, besloten om de toegang te beperken voor Chinese toeristen.
Elijah

Ook de burgemeester van Brugge, Dirk De Fauw, wil toegangsbeperkingen invoeren voor Chinese toeristen. Brugge verwelkomde gewoonlijk heel wat Chinese toeristen voor de start van de pandemie. “Jaarlijks trekken zo’n 100.000 tot 150.000 Chinese bezoekers naar onze stad”, zegt de burgemeester, die zich zorgen maakt om de opening van de Chinese grenzen. “De besmettingsgraad ligt er nog erg hoog.

 

Hij pleit dus voor een oplossing op Europees niveau. “Ik denk dat we moeten werken met een vaccinatiecertificaat of met testen. Als wij naar landen buiten Europa willen reizen, zijn zulke maatregelen vaak nog van toepassing.

 

Volgens meneer De Fauw is er echter tijd nodig voor België opnieuw Chinese toeristen zal verwelkomen. “Gewoonlijk gaat het om georganiseerde groepsreizen en die zullen pas weer opstarten in april of mei. We hebben dus tijd om te werken aan eventuele beperkingen.