Finland nodigt je uit om het geluk te (her)ontdekken

Julie Docsterd,
09-05-2024
Het Finse bureau voor toerisme trekt op zijn website visitfinland.com volop de kaart van zijn reputatie als ‘het gelukkigste land ter wereld’. Het iedereen nodigt iedereen zelfs uit om een ‘Masterclass of Happiness’ te volgen om zo het geluk te (her)vinden.
Finland
Topio Haaja

Ontelbare theorieën en onderzoeken hebben getracht om het geluk te definiëren. Vaak wordt geluk voorgesteld als een positieve emotionele toestand die gepaard gaat met een gevoel van plezier en tevredenheid, en soms als het feit dat je vrede neemt met je eigen leven. Aan de ene kant heb je deze theoretische definities, die waard zijn wat ze waard zijn, en anderzijds zijn er de Finnen.

Maak de Fin in jezelf wakker!

Finland draait niet rond de pot: het land weet wat geluk is en elke Fin is in staat om je dat uit te leggen. Toeristen die worden verleid door de bestemming, of die gewoon op zoek zijn naar geluk, worden uitgenodigd om de manieren te leren om te komen tot ‘Fins geluk’, en dat door middel van een masterclass. Deze masterclass is speciaal gecreëerd om iedereen te helpen vorderingen te maken in die richting, dankzij de ideeën en kennis die de coaches delen over de vijf grote thema’s die gekozen werden voor deze buitengewone les: ‘Natuur en levensstijl’, ‘Gezondheid en balans’, ‘Design en dagelijks leven’, ‘Voeding’ en ‘Welzijn’.

Hoewel deze masterclass natuurlijk in het land zelf gevolgd k an worden, en dat in combinatie met een groot aantal originele activiteiten, kunnen zij die niet het geluk hebben om naar Finland te reizen ook gebruikmaken van een online versie, die gratis beschikbaar is en bestaat uit vijf themavideo’s. Deze korte scènes, gepresenteerd door een echte Fin, bieden een introductie in de serene Finse manier van leven. Er zitten zelfs een aantal praktische oefeningen bij!

Deze unieke cursus (een primeur in de geschiedenis van het internationale toerisme!) zorgt ervoor dat je de praktische kennis opdoet die je zal helpen om een evenwichtiger leven te leiden in contact met de natuur. Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat waaruit blijkt dat je nu volledig in staat bent om je geluk in eigen handen te nemen!