Luchthavenparkings: stijgende tarieven… maar niet overal!

Julie Docsterd,
10-05-2024
Wil je op reis met het vliegtuig? Voor veel reizigers omvat het budget niet enkel de prijs van een ticket en de bijhorende belastingen, maar ook de parkeerkost op de luchthaven, die vaak stevig is! Moet je in 2024 je portefeuille nog meer open trekken om je auto te parkeren?
parking airport
Elizabeth Jamieson

De parkeertarieven stijgen op de belangrijkste luchthavens. Uit gegevens die het gespecialiseerde platform Vliegveldinfo.nl verzamelde, blijkt dat er voor 2024 aanzienlijke veranderingen zijn in de kosten.

82 euro per week, gemiddeld…

Dit jaar is je auto achterlaten op één van de zestien luchthavens die het meest bezocht worden door Belgen en Nederlanders duurder. Gemiddeld kost een week parkeren nu 82 euro, een record en een stijging met 7,1 euro ten opzichte van vorig jaar. Voor een kort verblijf van 3 dagen bedraagt de kost gemiddeld 54,1 euro, of 3,7 euro meer dan vorig jaar.

Details per land en per luchthaven

In België is Brussels Airport iets duurder geworden. Er een week parkeren kost nu 96,5 euro, twee euro meer dan vorig jaar. De prijzen in Deurne en Luik zijn stabiel gebleven, hoewel ze tot de duurste behoren. In Charleroi zijn de prijzen aanzienlijk gedaald: een week parkeren kost 58 euro, 15,5 euro minder dan vorig jaar. Er wordt echter nog steeds €8 per persoon aangerekend voor de shuttle tussen de parkeerplaats en de terminal.

Nederland op kop qua stijging

De grootste stijgingen zijn te zien in Nederland. Op Schiphol kost een week parkeren nu 121 euro, een stijging met 37,5 euro. In Eindhoven gaat het om een meer bescheiden stijging van 4,6 euro, wat de kost voor een even lange parkeerperiode op 101,4 euro brengt.

Onze tips!

Om te genieten van de beste tarieven, raden we je aan om ruim op voorhand online te reserveren. De goedkoopste tarieven zijn vaak beschikbaar voor wie vroeg plant, waardoor de impact van deze verhogingen op het reisbudget beperkt blijft.