De 10 beste bestemmingen om te feesten

Apolline Garente,
10-10-2022
Als we het hebben over het betere party-werk, zijn sommige bestemmingen niet te kloppen, en zorgen voor heel wat mooie herinneringen die in je geheugen gegrift blijven. Over heel de wereld vind je van die steden, maar veel ervan liggen in Europa!

1.    Ibiza, Spanje

Michael Tomlinson

Helemaal bovenaan de lijst der ranglijsten is Ibiza de bestemming bij uitstek om met je vrienden te gaan feesten. Qua bars en nachtclubs heb je keuze te over, maar om de favorieten van vakantiegangers te noemen: KM5, Experimental Beach of Aiyanna Ibiza voor de bars en Amnesia, Pacha of Privilège Ibiza voor de nachtclubs! Eén ding is zeker, de sfeer is feestelijk en je kan ook genieten van de prachtige zon op het eiland.

2.    Mykonos, Griekenland

Johnny Africa

Mykonos hoeft niet onder te doen voor Ibiza. Het paradijselijke eiland van de Cycladen staat bekend om zijn onvergetelijke feesten. Je hebt heel wat mogelijkheden om je vakantie door te brengen in de bars en nachtclubs, waar de grootste DJ’s elkaar opvolgen, maar de populairste club is Cavo Paradiso. En vergeet niet de lange, vurige nachten op de privéstranden van het eiland, met een cocktail in de hand, voeten in het water en de zonsondergang aan de horizon. De grote specialiteit van Mykonos zijn de pool party’s, die zorgen voor een unieke ervaring.

3.    Glasgow, Schotland

Craig McKay

Glasgow is niet de warmste stad, dus om het warm te krijgen, ga je naar de bars en clubs van de stad. Verrassend genoeg schijnt de temperatuur geen probleem te zijn voor de Schotten, die er in weer en wind op uit trekken. In de vroege avond verzamelt de hele stad in de bars van de studentenwijk, West End of het centrum. Het feest blijft duren en de avond eindigt in de clubs van Jamaica Street, met Arches als de beroemdste van de stad.

4.    Saint Tropez, Frankrijk

Bapt Miller

De hippe Franse feestbestemming Saint Tropez trekt elk jaar de jetset van overal ter wereld aan. Saint Tropez, een typisch Franse stad, verleidt met zijn landschappen, mediterrane keuken en glamoureuze feesten in de meest exclusieve etablissementen. Naast de lange feestnachten is de stad overdag even aantrekkelijk, of je nu op een boot zit om de golf van Saint-Tropez te ontdekken of te voet om het centrum en de omgeving te verkennen.

5.    Berlijn, Duitsland

Stefan Widua

Als hoofdstad van de technofeesten, sleurt Berlijn je mee in zijn eindeloze, wilde feestnachten. De Berghain, de Watergate, de Golden Gate of de Sysiphos beloven onvergetelijke nachten en laten je dansen tot je er het hoofd verliest.  Als je niet klaar bent om helemaal los te gaan, kan je kiezen voor meer relaxte bars zoals Yaam, Prater Garten of Club der Visionäre.

6.    Cancun, Mexico

Carlos Huchim

Als hoofdstad van de technofeesten, sleurt Berlijn je mee in zijn eindeloze, wilde feestnachten. De Berghain, de Watergate, de Golden Gate of de Sysiphos beloven onvergetelijke nachten en laten je dansen tot je er het hoofd verliest.  Als je niet klaar bent om helemaal los te gaan, kan je kiezen voor meer relaxte bars zoals Yaam, Prater Garten of Club der Visionäre.

7.    Londen, Engeland

Giammarco

Rock, jazz, hiphop, funk… In Londen vind je alles, en de stad biedt een grote verscheidenheid aan muziekstijlen en etablissementen. In de wijken Brixton, Camden Town, Soho of Shoreditch kom je telkens in een heel ander universum terecht, maar allemaal origineel en sprankelend. Er is voor elk wat wils, dus zorg dat je in deze kosmopolitische hoofdstad vindt wat je zoekt.

8.    Las Vegas, Verenigde Staten

Stephen Leonardi

Het is moeilijk te concurreren met dé stad van het nachtleven. Las Vegas is de koningin van de casinofeesten, met fel verlichte, excentrieke en over-the-top feesten. Alle bezoekers die voet zetten in Las Vegas hebben één doel: feesten. Het is de stad van alle excessen, waar de clubs luxueus zijn, de hotels nog luxueuzer en vooral: het feest stopt nooit. Neem je knapste kleren mee en verover de mooiste clubs van de stad.

9.    Belgrado, Servië

Nikola Aleksic

Belgrado is één van de populairste steden wat het nachtleven betreft. De specialiteit van Belgrado zijn de Splavovi, drijvende clubs aan de oevers van de Donau en de Sava. En als je schrik hebt om in het water te belanden, dan zijn er ook nog de traditionele nachtclubs in de Servische hoofdstad. Bovendien is feesten in Belgrado heel betaalbaar, de levenskost is niet hoog en dat is goed nieuws voor iedereen!

10. Bangkok, Thailand

Waranont Joe

De gigantische hoofdstad van Thailand heeft veel verrassingen voor je in petto op feestvlak. Het is zonder twijfel de populairste Aziatische stad voor toeristen vanwege het wilde nachtleven. De grootste nachtclub van de stad is Route66, die verdeeld is over drie verschillende zalen met andere muziekstijlen. Als je niet weet waar je heen moet: de meest levendige wijken zijn Sukhumvit, Royal City Avenue en Thong Lor.