De Franstaligen doen de toerismecijfers in Vlaanderen stijgen

Julie Docsterd,
17-05-2023
De hotels in Oostende laten een significante stijging optekenen van het aantal reservaties, met 20 % meer overnachtingen dan vorig jaar!
Meng Hao

De oorzaak? De nieuwe vakantiekalender van de Franstalige Belgen en de gunstige weersomstandigheden. De badstad kondigde een bezettingscijfer aan van 90 % tijdens het verlengde weekend van 1 mei.

Uit de reservatiecijfers van hotels in Oostende blijkt dat veel Franstalige Belgen de kust kiezen als bestemming voor hun lentevakantie. Tijdens de Vlaamse paasvakantie was er logischerwijze een daling van het aantal Waalse toeristen, maar die werd gecompenseerd door een stijging van het aantal Vlaamse en buitenlandse toeristen dat naar de kust kwam. Dankzij de nieuwe schoolkalender van de ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’ geniet de Vlaamse kust nu dus van een nieuwe toestroom van vakantiegangers.

“We investeren sowieso in Franstalig België, via sociale netwerken en een nieuwsbrief die een aantal liefhebbers van Oostende bereikt. We zetten deze strategie nu kracht bij met gerichte campagnes in de aanloop naar de vakantie, in de hoop dat deze positieve trend zich in de toekomst voortzet,” zegt Bart Tommelein, de burgemeester van Oostende.