De Noordzee: de geheimen van het zeemansleven

Jean-Francois Christiaens,
13-04-2023
De Kust is letterlijk bezaaid met plekken waar je je bewust kan worden van de Noordzee, ze te voelen en te beleven! Dit zijn onze favoriete adresjes om een duik te nemen in het hart van het leven aan zee.
Robert Katzki Robert Katzki

Elke badplaats koestert op zijn eigen manier een stukje het zeemansleven. Van authentieke vissershuizen tot musea, van de niet te missen visveilingen tot adembenemende uitzichten… er is voor elk wat wils.

1. Oud vissershuisje Majutte

Wil je een reis terug in de tijd maken? Dan is het voormalige vissershuisje ‘Majutte’ in Blankenberge een echte must. Het huisje, dat als een begrip wordt beschouwd, neemt je mee naar het leven van een vissersfamilie aan het eind van de 18de eeuw.

2. De Vismijn in Nieuwpoort

De beste manier om het maritieme leven aan den lijve te ondervinden is om de vissersboten en garnalenboten te zien komen en gaan bij de Vismijn in Nieuwpoort. Na het lossen van hun verse vangst gaan de vissers naar de visveiling. Een niet te missen spektakel!

3. De Spioenkop in Wenduine

De Spioenkop in Wenduine, op de op één na hoogste duin (31 m) van de kus, werd vroeger gebruikt om schepen op zee te bespioneren. Vandaag blijft dit kleine witte paviljoen met rood dak een prachtige observatiepost voor het kustpanorama. En het doel van een leuke familie-uitstap!

Ik wil meer adresjes ontdekken