De “septemberist”: heeft die alles of niets begrepen?

Ze zijn met steeds meer, zij die de drukte van juli en augustus willen vermijden en dan maar in september op vakantie vertrekken. Hebben ze gelijk... of niet?

Sean Oulashin

Wanneer bijna iedereen terug is van vakantie, op het einde van augustus, heb je nog steeds een groep voor wie de grote vakantieperiode nog moet beginnen. Maar is in september vertrekken wel zo’n goed idee?

De prijs

Het eerste argument is natuurlijk de prijs. In september kost het minder om een verblijf te huren dan in juli of augustus, wat wil zeggen dat er meer budget overblijft voor andere leuke dingen.

Welke files?

Ander voordeel van in september vertrekken, is het verkeer. Vergeet de lange rijen naar het zuiden en de eindeloze opstoppingen voor wie terugkeert. Hetzelfde geldt voor wachtrijen in winkels: je zal in principe minder lang moeten aanschuiven om pakweg een ijsje te bestellen.

Vacancesweb.be

Het weer

Geen fan van hittegolven? Dan hebben we goed nieuws want in september heb je daar minder kans op. Vermijd echter een reis buiten Europa in september. Die maand staat vaak synoniem voor onweer in de lucht op bepaalde exotische bestemmingen. In het middellandse zeegebied schijnt de zon dan ook minder fel. Ander goed nieuws: in september heeft de Middellandse Zee nog steeds een aangename temperatuur.

Kalmte op het werk

Vertrek je in september, wil dat meestal zeggen dat je de voorbije maanden wel hebt gewerkt terwijl collega’s van hun vakantie hebben kunnen genieten: de ‘kalme maanden’, zeg maar.

De terugkeer

De “terug naar school”-periode gaat vaak gepaard met grote veranderingen op de werkvloer, zowel bij firma’s als bij de overheid. Als je dan niet aanwezig bent, wordt dat vaak niet zo geapprecieerd. Iets om rekening mee te houden!

Vacancesweb.be

Kortere avonden

Hoe later je op vakantie vertrekt, hoe korter en frisser de avonden worden en da’s minder fijn als je lange avonden op een terras verkiest. Aan jouw om de juiste keuze te maken!

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆