De Venntrilogie: een nieuwe en immens wandelpad in België

De Venntrilogie, een langeafstandswandelpad van 109 km, biedt een unieke onderdompeling in de landschappen van de Oostkantons!

Het wandelpad, dat erkend is als “Leading Quality Trails Best of Europe”, werd ingehuldigd in Raren in de Duitstalige Gemeenschap en doorkruist Oost-België van noord naar zuid en verbindt het drielandenpunt met Bütgenbach. In zes etappes nodigt het wandelaars uit om de diversiteit en rijkdom van de Oostkantons te verkennen.

ONTDEKKING VAN DRIE VERSCHILLENDE LANDSCHAPPEN

De naam “Venntrilogie” is een samensmelting van “Venn“, wat in het Duits verwijst naar de Hoge Venen, en “trilogie“, wat verwijst naar de drie verschillende landschapstypes die je tegenkomt. In het noorden worden wandelaars verwelkomd door uitgestrekte weilanden, gevolgd door de Hoge Venen met hun bossen en unieke vegetatie. Verder naar het zuiden bieden valleien en rivieren een rustgevend natuurlijk spektakel.

EEN BELANGRIJK TOERISTISCH HULPMIDDEL VOOR DE REGIO

De Venntrilogie sluit zich aan bij de Vennbahn en de Stoenman Arduenna, voor mountainbikers, als een van de belangrijkste producten van de Oostkantons. Aanwijzingen onderweg gidsen wandelaars en voorzien hen van informatie over afstanden, accommodaties, eetgelegenheden en andere bezienswaardigheden.

SAMENWERKING EN GRENSOVERSCHRIJDENDE VERBINDINGEN

Minister Isabelle Weykmans benadrukt de samenwerking met Duitsland, omdat de Venntrilogie verbonden is met de Eifelsteig, een populair wandelpad in Duitsland. Toekomstige verbindingen met Luxemburg worden ook onderzocht, wat het internationale karakter van dit project versterkt.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆