De zonnigste stad van Europa!

cms,
13-10-2023
Zoals je misschien al geraden hebt, ligt de zonnigste stad van Europa in het zuiden van Europa, in Spanje om precies te zijn...
Alicante
Anthony Ingham

Alicante, aan de Costa Blanca in Spanje, staat bekend als de zonnigste stad van Europa. Met een gemiddelde van 2.900 zonuren per jaar overtreft deze stad vele andere Europese bestemmingen op het gebied van zonneschijn. De 10 zonnigste steden in Europa omvatten 6 Spaanse steden, drie Italiaanse steden en… één Franse stad (Nice)!

Alicante
Cale Weaver

Een rijk en divers erfgoed

Maar Alicante is niet alleen een bestemming voor zonaanbidders. De stad heeft een rijk historisch erfgoed dat teruggaat tot de oudheid. Het kasteel van Santa Bárbara, gelegen op de berg Benacantil, biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Liefhebbers van geschiedenis en architectuur zullen ook onder de indruk zijn van de Basiliek van Santa Maria, de oudste gebedsplaats van de stad, en het Archeologisch Museum van Alicante, dat de geschiedenis van de regio terugvoert tot de prehistorie.

Alicante
Cale Weaver

Voor elk wat wils

Naast het historische erfgoed biedt Alicante een keur aan activiteiten voor elk wat wils. Winkelliefhebbers kunnen terecht op de Esplanade d’Espagne, een met palmen omzoomde promenade met talloze winkels en restaurants. Voor degenen die de voorkeur geven aan natuur is het park El Palmeral een oase van rust met zijn meren, watervallen en palmbomen. En natuurlijk zijn er de prachtige stranden van Alicante, zoals Playa del Postiguet, ideaal om te ontspannen en van de zon te genieten.