Dit is de top 10 van de beste luchtvaartmaatschappijen.

Julie Docsterd,
29-07-2023
De ranglijst van 2023, jaarlijks samengesteld door Skytrax, heeft Singapore Airlines uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Daarmee wordt Qatar Airways van de troon gestoten.
Abhishek Singh

Luchtvaartmaatschappijen uit Azië en het Midden-Oosten blijven het luchtruim domineren als het gaat om kwaliteit en klantbeleving. Deze trend werd opnieuw bevestigd door de recente Skytrax World Airline Awards, waarvan de resultaten op 20 juni bekend werden gemaakt tijdens de Paris Air Show. In de editie van 2023 is Singapore Airlines uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Voorbij Qatar Airways!

De nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore staat bovenaan de lijst van de 325 geteste luchtvaartmaatschappijen tijdens deze “Aviation Oscars”. Hiermee wordt Qatar Airways, dat vorig jaar nog op de eerste plaats stond, naar de tweede plaats verdrongen en komt er na zeven jaar een einde aan zijn dominantie. Het is de vijfde keer dat Singapore Airlines de titel van luchtvaartmaatschappij van het jaar heeft behaald sinds de oprichting van deze ranglijst 23 jaar geleden. Op de derde plaats staat de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA All Nippon Airways. Daarna volgen Emirates, gevestigd in Dubai, en Japan Airlines respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in deze ranglijst.

En de Europese maatschappijen?

Van de top tien luchtvaartmaatschappijen komen er slechts twee niet uit Azië of het Midden-Oosten. Dat zijn Turkish Airlines op de zesde plaats, gevolgd door Air France op de zevende plaats. De best gerangschikte Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is Delta Air Lines, die pas op de 20ste plaats komt. Bij de andere Noord-Amerikaanse transporteurs in de top 50 vinden we Air Canada (38ste) en United Airlines (49ste). Tot slot staat onze nationale maatschappij, Brussels Airlines, pas op de 100ste plaats in deze ranglijst!

De 10 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld zijn:

1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. Japan Airlines
6. Turkish Airlines
7. Air France
8. Cathay Pacific
9. EVA Air
10. Korean Air