Dit zijn de 10 mooiste steden ter wereld!

François Piette,
02-09-2021
Beleef de schoonheid: 10 mooiste steden ter wereld om te bezoeken! 🌍 🏙️ Laat je inspireren voor je volgende reis. #mooistesteden #reisinspiratie
Pedro Lastra

Ondanks de pandemie in 2020 hebben de lezers in spanning uitgekeken naar deze verkiezing.

10. Edinburgh, Schotland

De Schotse hoofdstad Edinburgh staat zowel bekend om zijn vele majestueuze middeleeuwse gebouwen als om zijn gezelligheid en vele pubs. Een parel midden in schitterende landschappen. Een favoriet van onze redactie ook.

Edinburgh
Edinburgh Peter Cordes

9. Firenze, Italë

Italië loopt over van schitterende steden als Turijn, Rome, Venetië, Verona, en vooral Firenze. Als hoofdstad van de renaissance kent Firenze een ongelooflijk rijke geschiedenis. En Toscane is simpelweg schitterend…

Firenze
Firenze Jeff Ackley

8. Victoria, Canada

Als hoofdstad van Brits-Columbia heeft Victoria de reputatie de meest Britse stad van Canada te zijn. Naast de schitterende gebouwen zal je ook de rurale omgeving en de bossen van enkele honderden jaren oud weten te appreciëren.

Victoria
Victoria Mario Mendez

7. Sienna, Italië

Terug naar Toscane: Sienna heeft niet zo’n rijke geschiedenis als Firenze, maar zijn meer menselijks schaal maken de stad nog aantrekkelijker. Het bekende Piazza del Campo is zonder twijfel één van de mooiste pleinen ter wereld.

Sienna
Sienna Mateus Campos Felipe

6. Salzburg, Oostenrijk

In twee gedeeld door de Salzach-rivier zal Salzburg je zeker weten te charmeren met zijn middeleeuwse gebouwen en zijn properheid. Je vindt er onder andere het geboortehuis van een bekende componist: Mozart!

Salzburg
Salzburg Dimitry Anikin

5. Valetta, Malta

De hoofdstad van de Republiek Malta dankt zijn naam aan zijn Franse stichter, Jean de Valette. Deze piepkleine stad met minder dan 7.000 inwoners beschikt over een schitterend historisch centrum, en staat op de werelderfgoedlijst.

Valetta
Valetta Vacancesweb.be

4. Monaco

Als paradijs van de superrijken dankzij zijn zeer gunstige fiscale regime, beschikt Monaco over heel wat troeven om je te verleiden: een casino waar James Bond kind aan huis is, een mediterraan klimaat, een klinische properheid, een somptueus paleis en een exotische tuin.

Monaco
Monaco Julien Lanoy

3. Merida, Mexico

Bijgenaamd “witte stad” zal Merida je verrassen met zijn vele gebouwen, paleizen en monumenten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Dzibilchaltún, een historische site op minder dan 20 km van de stad.

Merida
Merida Vacancesweb.be

2. Chiang Mai, Thailand

Als perfecte stad om te ontspannen zal Chiang Mai je weten te verleiden met zijn Warorot-markt en zijn schitterende tempel. Tenzij je een massage of reflexologie-behandeling verkiest in Lanna?

Chiang Mai
Chiang Mai Vacancesweb.be

1. San Miguel de Allende, Mexico

Deze als Unesco werelderfgoed geklasseerde stad wordt beschouwd als een draaischijf voor ingeweken kunstenaars. De gekleurde gevels, de rozentuin en het algemene uitzicht zijn de grootste troeven.

San Miguel de Allende
San Miguel de Allende Miranda Garside