Dit zijn de beste en slechtste luchthavens ter wereld!

Julie Docsterd,
16-07-2023
Je reis begint telkens pas echt op de luchthavens. Ontdek paradijzen en hel van de luchtvaart.

Sommige luchthavenprijzen, zoals ACI Europe’s Best Airport Awards, Skytrax’s Best Airport Service en World Airport Awards, verheffen sommige luchthavens tot de status van echte sterren aan de hemel. Aan de andere kant degradeert de AirHelp Score anderen naar de bodem van de kwaliteit van de luchtvaartservice …

Calvin C

Het paradijs van de luchtvaart: Singapore Changi Airport

Wil je tussen de vluchten door zwemmen of een vlindertuin bezoeken? In Changi is echt alles mogelijk. Deze luchthaven heeft meer diensten dan sommige dorpen, met zijn gratis bioscopen, thematuinen en een gigantische glijbaan. Het nemen van een vlucht hier is als het kopen van een ticket naar Disneyland, maar met de mogelijkheid om te landen in Finland.

Luxe op doorreis: Hamad International Airport, Qatar

Stel je een luchthaven voor met een overloopzwembad, een ultramoderne fitnessruimte en een rustruimte met comfortabele bedden. Nee, het is geen droom, het is Hamad Airport in Doha. De perfecte plek voor wie graag verwend worden voordat je zelfs bent opgestegen.

Attila Ataner

Het luchthavenlabyrint: Charles De Gaulle, Frankrijk

Als de hel bestaat, is ze waarschijnlijk ontworpen als de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Met zijn verwarrende ontwerp is het bijna onmogelijk om van punt A naar punt B te komen zonder een korte trip te maken naar punt Z. Voeg daar de zowaar eindeloze wachtrijen aan toe en je hebt een recept voor chaos op de luchthaven.

Ramp aan de grens: LaGuardia Airport, New York, Verenigde Staten

New Yorkers zullen je vertellen dat LaGuardia niet zomaar een luchthaven is, maar een uithoudingstest. Met zijn verouderde faciliteiten en beruchte vluchtvertragingen is het een nachtmerrie voor alle reizigers. Zelfs duiven lijken deze plek te vermijden.

Merk ook op dat bij de slechtste Europese luchthavens helaas ook Brussels South Charleroi Airport hoort…