Dit zijn niet te missen bestemmingen in 2024

Het plannen van uw vakantie voor volgend jaar kan interessant zijn om te kunnen genieten van gunstige voorwaarden en tarieven. En wat zijn precies de populaire bestemmingen in 2024?

irland
Donegal ainars djatlevskis

Het is geen geheim dat steeds meer bestemmingen verschillende maatregelen nemen om de schadelijke effecten van overmatig toerisme tegen te gaan. Daarmee willen ze reizigers aanmoedigen zich meer bewust te zijn van de impact van hun reizen, zowel op het milieu als op de lokale bevolking. Zal dat de keuze van bestemmingen volgend jaar beïnvloeden? Niet in grote mate, blijkt uit een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door de beroemde Engelstalige uitgever van reisgidsen Lonely Planet. De gids heeft een ‘best of’-lijst samengesteld van de bestemmingen die na de winter het populairst zullen zijn, door bij auteurs, bloggers en uitgevers te polsen en de resultaten te rangschikken in vier lijsten met elk tien vermeldingen.

Wat de steden betreft, staat Parijs op een mooie tweede plaats. De Olympische Spelen vinden daar immers plaats volgend jaar. De Lichtstad wordt echter verslagen door de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Lonely Planet raadt Wales of een reis naar het Japanse eiland Hokkaido aan voor wie graag een duik neemt in de natuur en er even helemaal tussenuit wil. Een andere mogelijkheid: de Swahilikust in Tanzania. Tot slot merken we op dat topbestemmingen zoals Spanje, Thailand en zelfs Egypte duidelijk hun status als niet te missen vakantiebestemming behouden, ondanks de aanwezigheid van talrijke bezienswaardigheden die overspoeld worden door toeristen van over de hele wereld. Enkele minder platgetreden bestemmingen zoals Oezbekistan, Pakistan, het Amerikaanse Middenwesten en Algerije brengen de lijst echter terug in balans.

ouzbekistan

snowscat

De 10 meest trendy landen van 2024

 1. India
 2. Marokko
 3. Chili
 4. Benin
 5. Mexico
 6. Oezbekistan
 7. Pakistan
 8. Kroatië
 9. Sint Lucia
balkans
hrvoje_photography

De 10 meest trendy regio’s van 2024

 1. Trans Dinarica, Balkan
 2. Kangaroo Island, Australië
 3. Toscane, Italië
 4. Donegal, Ierland
 5. Baskenland, Spanje
 6. Zuid-Thailand
 7. Swahilikust, Tanzania
 8. Montana, VS
 9. Saalfelden Leogang, Oostenrijk
 10. Noord-Schotland

De 10 meest trendy steden van 2024

 1. Nairobi, Kenya
 2. Parijs, Frankrijk
 3. Montréal, Canada
 4. Mostar, Bosnie-Herzegovina
 5. Phyladelphia, VS
 6. Manaus, Brazilië
 7. Jakarta, Indonesië
 8. Praag, Tsjechië
 9. Izmir, Turkije
 10. Kansas City, VS

De 10 beste goedkope bestemmingen van 2024

 1. Midwest, VS
 2. Polen
 3. Nicaragua
 4. De Donaugrens, Bulgarije
 5. Normandië, Frankrijk
 6. Egypte
 7. Icaria, Griekenland
 8. Algerije
 9. De meren van zuid- en centraal Otago, Nieuw-Zeeland
 10. Europa met de nachttrein

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆