Droom je ervan om een nacht door te brengen met dinosaurussen?

Julie Docsterd,
23-12-2023
Het natuurhistorisch museum in Londen organiseert meerdere keren per jaar een "pyjamaparty" te midden van de dinosaurussen. Een activiteit die zich richt op volwassenen die op zoek zijn naar originaliteit.
Natural History Museum
Bruno Martins

Dino Snores for Grown-ups (letterlijk vertaald: snurkende dino’s voor volwassenen) is de naam van de bijzondere activiteit die wordt aangeboden door het Natural History Museum in Londen. Een unieke ervaring waarbij het Britse museum zijn deuren opent voor één nacht. Dit stelt wetenschapsliefhebbers en fans van ongebruikelijke ervaringen in staat om de rijke collecties van deze instelling te ontdekken en vervolgens de nacht door te brengen in de prachtige Victoriaanse hal, omringd door dinosaurusskeletten en walvissen.

Het natuurhistorisch museum van Londen, gelegen in de chique wijk Kensington, wordt door de lokale bevolking ook wel “de kathedraal van de natuur” genoemd. En dat is niet voor niets: het neoromaanse gebouw heeft alle kenmerken van een religieus monument! Behalve dan dat zijn muren ‘s werelds grootste collectie van levenswetenschappen en aardewetenschappen herbergen, met meer dan 70 miljoen exemplaren! Hier vind je ook vondsten uit het voormalige koloniale rijk, waaronder die van de beroemde ontdekkingsreiziger James Cook en de natuuronderzoeker Charles Darwin

Natural History Museum
Stephen Kidd

Een nacht in het museum

Hoe verloopt deze nacht in het museum? Bezoekers worden om 18.30 uur verwelkomd. Ze krijgen een speciale badge en een kleine schuimmatras waarmee ze hun “slaapplaats” kunnen inrichten in de grote hal van het museum of in een van de nissen. Zodra je geïnstalleerd bent, krijg je een welkomstdrankje in de museumbar. Tegelijkertijd wordt van de bezoekers gevraagd om kennis te nemen van een kort reglement, ook al zijn ze vooral daar om plezier te hebben. Later op de avond staat er een driegangenmaaltijd gepland, en dan kan je de talloze gangen en collecties van het museum verkennen!

Natural History Museum
Bruno Martins

Er zijn verschillende activiteiten gepland in de loop van de avond, voor het geval je niet meteen wilt gaan slapen. De volgende ochtend wordt er om 6.30 uur zelfs een yogasessie aangeboden, en het ontbijt wordt geserveerd om 7.30 uur.

Heb je zin om deel te nemen aan deze unieke ervaring? Reserveer dan je plek op de website van het museum! Houd er echter rekening mee dat het £220 (ongeveer €250) per persoon kost!