Beleef een droomnacht nadat je de wereld van Pairi Daiza ontdekt hebt

Julie Docsterd,
22-05-2024
Zowel voor klein als groot is een ontmoeting met de meer dan 7.000 dieren die Pairi Daiza hun thuis noemen een fascinerende belevenis. Één die er misschien voor zorgt dat een goede nachtrust op het einde van de dag geen overbodige luxe is!
Pairi Daiza
Pairi Daiza

Het park Pairi Daiza staat garant voor een unieke ervaring waarbij je flora en fauna van over de hele wereld ontdekt in een prachtige, met zorg vormgegeven omgeving. Deze uitzonderlijke plek, die meermaals uitgeroepen werd tot beste zoo van Europa en drie sterren krijgt in de Groene Michelingids, nodigt je uit voor een fantastische reis doorheen vijf continenten en een ontmoeting met meer dan 7.000 dieren!

Dankzij de gebouwen in een authentieke stijl, de vele aanplantingen en natuurlijk de vele bewoners op poten, kan je als bezoeker naar de uithoeken van onze mooie planeet reizen zonder duizenden kilometers te moeten afleggen. Reuzenpanda’s, olifanten, ijsberen, neushoorns, walrussen, gorilla’s, orang-oetans, vissen, zeldzame vogels… meer dan 700 bijzondere diersoorten verwelkomen jong en oud in even unieke als authentieke leefgebieden. Een ‘tuin van vele werelden’ om in één dag of een weekend te ontdekken.

Dat belooft momenten die bol staan van de emoties en herinneringen die voor lange tijd in het geheugen gegrift zullen staan.  Het is ook een echte challenge voor de jongsten onder ons, ook al omdat het park maar liefst 75 hectare beslaat, wat behoorlijk wat wandelen betekent. Aan het eind van de dag zal iedereen uitkijken naar een weldoende nachtrust!

Pairi Daiza
Pairi Daiza

Het hoofdkwartier van de avonturiers

Het dierenpark Pairi Daiza, dat voorgesteld wordt als de grootste toeristische attractie van België, ligt in Brugelette, een klein stadje dat makkelijk met de auto te bereiken is vanuit Bergen. Overnachten in de hoofdstad van Henegouwen, de dag voor of na je bezoek aan het park, betekent dat je een dag vol spanning kan combineren met een ontspannen nacht, met ook een lekkere maaltijd in een omgeving die uitblinkt door zijn sereniteit. Je kiest dus best voor een accommodatie die goed gelegen, comfortabel en betaalbaar is en die alle voorzieningen en diensten biedt die je nodig hebt. Hôtel Mons Congrès & Spa, beheerd door de Nederlandse Van Der Valk groep, is een referentie in de regio, vooral omdat het een speciaal forfait aanbiedt met toegang tot het park, een overnachting in een ‘Confort’-kamer, ontbijtbuffet en een welkomstdrankje voor €115 per persoon.

vdv mons
vdv mons

Allen onder één dak

 

Naast de ruime, lichte, perfect geluidsgeïsoleerde kamers met kwalitatieve matrassen en een grote inloopdouche, biedt Hôtel Mons Congrès & Spa ook twee restaurants. Het ‘Restaurant Quai 5‘ biedt een eerste alternatief met zijn internationaal geïnspireerd menu, aangevuld met een verscheidenheid aan gerechten en suggesties op basis van seizoensproducten. En dat alles in een verfijnd, sereen kader. ‘Brasserie Quai 5‘ biedt een keuken die efficiëntie en kwaliteit combineert. De ideale plek om te genieten van een broodje, een salade met dagverse groenten, een hamburger, Luikse gehaktballetjes of een heerlijke pastaschotel. Je kan ook gebruik maken van de wellnessruimte van het hotel, met een zwembad en jacuzzi, maar ook een Finse sauna, hamam, zintuiglijke douches, een infraroodbank en een ontspanningsruimte met een zoutmuur.

vdv mons
vdv mons

Neem voor meer informatie gerust contact op met het team van Hôtel Mons Congrès & Spa, en dat via e-mail of telefonisch op 065 39 02 07.