Een nieuw vliegveld voor de Angkor tempel!

Cambodja huldigt een miljarden kostende luchthaven in, een groot project gesteund door China dat het toerisme nieuw leven belooft in te blazen.

angkor
Pauol Szewczyk

De premier van Cambodja heeft donderdag officieel een nieuwe luchthaven van 1 miljard euro in Siem Reap ingehuldigd, die wordt gefinancierd door China. Deze moderne infrastructuur is bedoeld om de toeristische sector in de regio een impuls te geven, met name door de toegang tot de beroemde Angkor-tempels te vergemakkelijken.

Hun Manet, de nieuwe leider van Cambodja, benadrukte het historische belang van deze luchthaven voor het luchtvervoer in Cambodja. De opening ervan is een belangrijk keerpunt in de modernisering van de infrastructuur van het land, met een duidelijke missie: de levensstandaard van de lokale bevolking verbeteren.

Chinese investering

De luchthaven is het resultaat van Chinese investeringen in Cambodja, in lijn met het “Nieuwe Zijderoute“-initiatief van de Chinese president Xi Jinping. Het project illustreert de versterking van de banden tussen Beijing en Phnom Penh, waarbij Cambodja zich positioneert als een belangrijke bondgenoot van China in Zuidoost-Azië.

De nieuwe luchthaven, die volledig wordt gefinancierd door Chinese investeerders, is ontworpen om tegen 2040 tot 12 miljoen passagiers per jaar te verwerken. De ligging op zo’n veertig kilometer van de Angkor tempels zal bijdragen aan het behoud van de site, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Toerisme en ontwikkeling

Met ongeveer 3,7 miljoen buitenlandse bezoekers in 2023 hoopt Cambodja met deze nieuwe luchthaven terug te keren naar de cijfers van voor COVID en deze zelfs te overtreffen. Een andere luchthaven is in aanbouw in de buurt van de hoofdstad Phnom Penh en deze moet in 2025 klaar zijn.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆