Ethiopian Airlines zet een wereldprimeur neer met Brussel

Julie Docsterd,
29-07-2023
Ethiopian Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van Afrika, zorgt voor een wereldprimeur door haar nieuwste Boeing 787-900 Dreamliner "Brussels" te noemen.
Erik Hathaway

Ethiopian Airlines, recent door Skytrax, de organisator van de “Oscars van de luchtvaartsector”, bekroond met verschillende prijzen, heeft zich bewezen als de grootste luchtvaartmaatschappij van Afrika. Niet alleen in termen van vloot, maar ook als de belangrijkste werkgever in de sector. De maatschappij verzorgt dagelijks een vlucht tussen Addis Abeba en Brussel, met aansluitingen naar 62 andere bestemmingen in Afrika.

Ethiopian Aviation University: een erkend opleidingscentrum

Naast haar luchtvaartactiviteiten draagt Ethiopian Airlines bij aan de opleiding van luchtvaartprofessionals via haar eigen universiteit, de Ethiopian Aviation University. Deze instelling speelt een belangrijke rol bij de opleiding van piloten en cabinepersoneel in Afrika.

Jorge Tung

Een symbolisch gebaar naar Brussel

Ethiopian Airlines heeft een originele aanpak op vlak van partnerschap en communicatie laten zien door haar nieuwste Boeing 787-900 Dreamliner “Brussels” te noemen. Dit gebaar, dat het succes van de luchtlijn tussen Addis Abeba en de Europese hoofdstad viert, toont aan hoeveel belang de maatschappij hecht aan haar relaties met haar bestemmingen.