Een vakantieverblijf kopen met je groepsverzekering doe je zo

Je hebt een groepsverzekering op het werk. Wist je dat je die dan wel eens kan gebruiken om een vakantieverblijf te kopen in het binnen- of buitenland? Met welke regels moet je daarbij rekening houden?

Frames for your heart

Als je een groepsverzekering had op het werk die al is uitgekeerd kan je dat geld vanzelfsprekend gebruiken om daarmee een onroerend goed aan te kopen. Wat minder geweten is is dat je ook een nog lopende groepsverzekering wel eens kan gebruiken om al een onroerend goed te kopen.  Hoe ga je daarbij te werk?

De verzekering als ‘waarborg’

Je kan voor je aankoop vooreerst een krediet aangaan. Hierbij kan je je groepsverzekering als waarborg gebruiken voor het krediet.  Op die manier kan je wel eens vermijden om een schuldsaldoverzekering (met het daaraan vaak gekoppelde medisch onderzoek) te moeten afsluiten.

Bulletkrediet

Een tweede denkpiste bestaat er in je aankoop van het vakantieverblijf te financieren via een bulletkrediet.  Bij een dergelijk krediet betaal je gedurende de looptijd daarvan enkel intresten af.  Op het einde van het krediet moet je het kapitaal terugbetalen.  Je kan dan de eindduur van het krediet laten vallen op een moment dat je groepsverzekering al werd uitbetaald en de kapitaalsaflossing doen met de gelden die je uit je groepsverzekering ontvangt.

Voorschot

Een derde mogelijke werkwijze bestaat erin een voorschot te vragen op het reeds opgebouwde bedrag van je groepsverzekering. Het reglement van je groepsverzekering moet dat wel toelaten. Bovendien moet het gaan om een onroerend goed dat gelegen is binnen de Europese Economische Ruimte. Weet ook dat je niet het ganse bedrag van de al opgebouwde reserve zal kunnen opnemen.  Het gedeelte van de reserve dat je kan opnemen wordt veelal beperkt tot zowat 70 % van de reeds opgebouwde reserve.

Op het opgenomen voorschot zal je ook een intrest moeten betalen. Die kan je periodiek worden aangerekend dan wel bv. integraal bij de uitbetaling op einddatum van de groepsverzekering.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆