Waarom is Frankrijk het vakantieparadijs voor de Belgen? Ontdek de 5 redenen!

Julie Docsterd,
26-02-2024
Frankrijk staat bovenaan de favoriete vakantiebestemmingen van de Belgen, en dat is geen verrassing. De gevarieerde landschappen, rijke cultuur, wereldwijd gerenommeerde gastronomie, geografische nabijheid en de veelheid aan dingen die je kan doen… Frankrijk heeft heel wat troeven. Dit zijn de 5 belangrijkste redenen die de liefde voor het land kunnen verklaren.
Gordes
Simon Spring

1. Geografische nabijheid en bereikbaarheid

Frankrijk is makkelijk bereikbaar met de auto, de trein of zelfs met het vliegtuig voor wie snel naar het zuiden wil. Die nabijheid betekent dat we voor een weekend of een langere vakantie weg kunnen zonder absoluut een vliegtuig of nachttreinen te moeten reserveren.

Etretat
Ilnur Kalimullin

2. Een diversiteit aan landschappen

Van de stranden van de Côte d’Azur tot de pieken van de Alpen, van de wijngaarden in de Bordeaux-streek tot de kastelen van de Loire: Frankrijk biedt een ongelooflijke variatie aan landschappen. Deze diversiteit is een echte troef waarmee het land aan de wensen van alle reizigers tegemoet kan komen.

Paris
Anthony delanoix

3. Een rijk cultureel en historisch erfgoed

Frankrijk staat bekend om zijn uitgebreide culturele en historische erfgoed. Van Parijs en de iconische Eiffeltoren tot de pittoreske dorpjes in de Provence: we worden vaak betoverd door de rijkdom van de Franse cultuur, de musea en de historische monumenten. Sommigen zelfs in die mate dat ze er een tweede huis kopen! En het moet gezegd: de prijzen kunnen, afhankelijk van de regio, behoorlijk aantrekkelijk zijn!

4. Gastronomie en genieten van het leven

De reputatie van de Franse gastronomie is alom bekend. En wij Belgen, als kenners en liefhebbers van lekker eten, worden vooral aangetrokken door de kwaliteit van de lokale producten, de verscheidenheid aan regionale gerechten en de levensstijl… Bovendien is een winkelkar bij onze zuiderburen aanzienlijk goedkoper dan bij ons!

Versailles
Armand Khoury

5. De taal

Dit is misschien niet van belang voor alle Belgen, maar het is toch belangrijk: verhuizen naar een land waar je de taal spreekt, maakt bepaalde formaliteiten een stuk eenvoudiger!