Het ideale seizoenseinde in de Vendée

Julie Docsterd,
19-09-2023
De Vendée ligt aan de Franse Atlantische kust, ten noorden van La Rochelle. De regio is ideaal om te ontdekken op het einde van het seizoen. Niet te missen plekjes om te genieten van de wilde natuur in natuurreservaten en vlakbij wilde stromen, of om atypische dorpjes ontdekken. Dat alles kan je beleven in dit stukje paradijs op zo’n 700 km van hier. We maakten een selectie van de mooiste plekjes om te ontdekken, bijvoorbeeld met de fiets of te voet.

De streek rond Saint-Jean de Mont

Alamoureux

Op een uurtje rijden ten zuiden van Nantes staat het landschap in het teken van de oceaan, immense zandstranden die zachtjes aflopen richting zee zonder sterke stromingen, bossen, moerassen en gezonde zeelucht. Hier zal je genieten van de sfeer van oneindigheid en vrijheid. Je hebt de keuze uit verschillende accommodaties, gratis parkeergelegenheid en veilige, bewegwijzerde wandel- en fietspaden.

La Tranche-sur-Mer met het hele gezin

La Tranche sur Mer Julien Gazeau

Je waant je hier in Californië, in dit kleine dorp omringd door pijnbomen. Het is de ideale plek om volop te genieten van activiteiten, zon en natuur. De kust en de 14 km aan fijne zandstranden vormen een bijzondere omgeving voor liefhebbers van de oceaan, weidse vergezichten en bijzondere momenten met het hele gezin.

Le Puy du Fou, verkozen tot beste park ter wereld

Puy du Fou Julien Benhamou

Van de Oudheid tot de 20e eeuw… elke dag nemen de meer dan 60 grandioze voorstellingen je mee terug in de tijd, met adembenemende stunts en speciale effecten die je nergens anders ter wereld vindt.

Les Sables d’Olonne, een uitzonderlijke natuurlijke omgeving

Farid Makhlouf

Dit dorp maakt deel uit van de zeer selecte club van de ‘Plus Belles Baies du Monde’, de mooiste baaien ter wereld, een erkenning voor de grote, ongerepte natuurgebieden en de inzet voor het beschermen van de biodiversiteit. Ideaal om te wandelen, fietsen, paardrijden, paddleboarden en kanovaren. Je hebt ook een ruime keuze uit vis- en zeevruchtenrestaurants.

Het Marais Poitevin, het groene Venetië van de Vendée

Dit natuurpark, dat het label ‘Grand Site de France’ kreeg, is na de Camargue het grootste watergebied van Frankrijk. Het is een unieke, tijdloze plek waar je rechtstreeks in contact staat met de natuur. Je vindt er meer dan 800 km aan kanalen met bomen aan hun oevers, die je kan ontdekken vanop een traditionele boot, een niet te missen uitstap in de regio.

De eilanden  Île d’Yeu en Noirmoutier

Simon Bourcier

Een keuze maken tussen Yeu en Noirmoutier is onbegonnen werk – beide zijn een bezoek immers meer dan waard. Op Yeu word je getrakteerd op een vleugje Griekenland… met wit gekalkte huizen met gekleurde luiken, een wilde kustlijn en azuurblauw water. Noirmoutier, het eiland met de mimosa’s, is dan weer een paradijs voor fietsliefhebbers. De eeuwenoude tradities van het eiland zijn nog springlevend en het staat bol van het artisanale vakmanschap.

Om je verblijf voor te bereiden, put je inspiratie op

www.en-vendee.com