Hoe je moet sleeën... Zonder slee

Sneeuwen doet het niet bijzonder veel in België. Al is een dun laagje al reden genoeg om je slee boven te halen. Maar wat als je geen slee hebt?

In tegenstelling tot skiën of snowboarden, vereist sleeën geen speciale ervaring. Een beetje gezond verstand en voorzichtigheid volstaat. Bovendien is het een bijzonder leuke bezigheid. Negeer de spot dus en ga ervoor! Als er sneeuw ligt tenminste. Maar een slee heb je niet per sé nodig...

 

Recycleer!

Een eerste mogelijkheid is een groot stuk dik karton, bijvoorbeeld van een huishoudapparaatverpakking of van een bananenkrat. Maar ook een vuilniszak of zelfs een sterke boodschappentas kan als geïmproviseerde slee dienen, zeker als je deze van de bekendste Zweedse meubelzaak ter wereld vandaan hebt. Tot slot brengt een bodyboard soelaas. Zo geef je meteen een tweede leven aan dit zomerse accessoire.

 

Je bent gewaarschuwd...

Uiteraard raden we het gebruik van harde voorwerpen met scherpe kanten ten zeerste af. Denk maar aan platen van hout of multiplex. Veel beter geschikt, is een plastic badkuip voor kinderen maar dan moet je er uiteraard wel rekening mee houden dat deze stuk kan gaan.

 

"