Landelijk escapade naar de ‘Bergerie de Grand-Heid’

Julie Docsterd,
14-06-2024
In Grand-Heid, een deelgemeente van Lierneux, nodigt een koppel je uit om je onder te dompelen in hun herdersleven, en dat voor enkele uren of zelfs voor meerdere dagen. Onze journaliste Julie moest niet lang nadenken om op dat aanbod in te gaan voor een weekend!
© bergerie Lienne

Welkom in Lierneux, in de provincie Luik, in Grand-Heid om precies te zijn. Dit dorpje in de ‘Haute Ardenne‘ ligt midden in een ongerepte landelijke omgeving, met weiden en boomgaarden, leistenen boerderijen en twee dozijn recentere woningen. Vanuit het dorpscentrum wandel je zo naar de boerderij van Nadia en Jon, de ‘Bergerie de la Lienne‘. Daar ontdek ik een schapenboerderij en alle producten die dit mooie beroep oplevert: heerlijke kazen, yoghurt, skyr, ricotta en Tomme, die allemaal op de plaatselijke markt worden verkocht. Ik ben een kaasliefhebber en ontdek met volle teugen de lekkernijen die ter plekke worden gemaakt, dankzij een proefplankje dat Nadia heeft samengesteld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA © TODIE

Eens ik dat achter de kiezen heb, nodigt Jon me uit om een bezoek te brengen aan de schapenstal. Het is in een bijzondere omgeving, een wereld ver weg van de drukte van het alledaagse stadsleven. Nadia en Jon vertellen dat ze ongeveer vijftig ooien houden en dat ze kozen voor een productiemethode die een eenvoudige manier van leven weerspiegelt, zo dicht mogelijk bij de natuur. Na de rondleiding nemen we plaats op het prachtige terras, dat een panoramisch uitzicht biedt op deze idyllische omgeving. “Elke zondag nodigen we op onze schapenboerderij bezoekers uit om van onze producten te komen genieten. Onze kleine degustatieruimte biedt specialiteiten die van de melk van de boerderij zijn gemaakt, maar ook andere lokale producten,” legt het koppel uit. Ik kan je vertellen dat ik hier één van de beste croque monsieurs van mijn hele leven geproefd heb, uiteraard belegd met geitenkaas. Een echte delicatesse!

Gegarandeerd even helemaal deconnecteren

Lienne
© Wanzinnige_Wereld

In de namiddag maakte ik van de gelegenheid gebruik om een wandeling te maken in de buurt van de schapenboerderij, waar weilanden en struikgewas een harmonieus landschap vormen. Een echt paradijs op aarde waar je al je zorgen kan vergeten en een dag lang kan ontspannen… of nog langer! De ‘Bergerie de la Lienne’ biedt je immers de mogelijkheid om je bezoek te verlengen met een verblijf in het ‘Tiny House‘, een heerlijke, volledig uitgeruste blokhut voor twee. De dag erop kan je genieten van een heerlijk ontbijt met streekproducten!

Voor meer info: +32 479 87 05 54 of bergeriedelalienne@gmail.com