Terug

Moet je bereikbaar zijn voor je werkgever tijdens je vakantie?

Het kan wel eens gebeuren dat je werkgever je tijdens je vakantie telefonisch contacteert met een vraag over het werk of dat deze je vraagt om je mailbox tijdens je vakantie verder in het oog te houden. Heeft je werkgever dat recht wel en ben je ook verplicht om op zijn telefoon of vraag in te gaan?

Vakantie is vakantie

Als je vakantie hebt op het werk, dan is je arbeidsovereenkomst geschorst. Je werkgever kan dan niet vragen dat je tijdens je afwezigheid werkgerelateerde prestaties levert. Zo kan hij bijvoorbeeld niet van je vragen dat je je mailbox verder in het oog houdt.  Hij mag je al evenmin te pas (en allicht vooral te onpas) contacteren met werkgerelateerde vragen. Doet hij dat toch dan ben je niet verplicht om op zijn telefoons en vragen in te gaan.

Als het eenmalig is

Indien je werkgever echt met een probleem zit en je daaromtrent eenmalig contacteert (omdat jij het bv. snel kan oplossen via een kort telefoontje) dan kan je dat strikt gezien zelfs weigeren tenzij het om een soort noodsituatie zou gaan. Alleen zal dat je verdere relatie met je werkgever niet echt ten goede komen. Allicht zal je er in dat geval overigens weinig problemen mee hebben je werkgever (of een collega die je belt) kort te woord te staan.

Smartphone van het werk

Heb je een smartphone of tablet van je werkgever die je ook voor privédoeleinden mag gebruiken, dan doet dat van het voorgaande niet af.  Het is niet omdat je werkgever je een dergelijk toestel ter beschikking stelt dat je tijdens je vakantie plots wel bereikbaar zou moeten zijn voor je werkgever.