Moir in Brussel: ontdek wat jouw ‘spirit animal’ is!

Julie Docsterd,
17-04-2024
Pal in het centrum van Brussel vind je een unieke ervaring: het Moir zorgt ervoor dat je je te weten komt wat je ‘spirit animal’ is!
wolf
Jeroen Bosch

In het Moir, in hartje Brussel, word je als bezoeker getrakteerd op een eerder ongewoon avontuur. Sinds 13 april kan je er je innerlijke zelf verkennen door middel van een immersieve ervaring van een uur. Dankzij geavanceerde technologie om gedrag en keuzes te analyseren, wordt elke bezoeker door zeven ruimtes geleid om zijn of haar ‘echte zelf’ te onthullen.

Het concept, ontwikkeld met de hulp van onderzoekers aan de Universiteit van Oxford onder leiding van Martha Newson, stelt zes types dierprofielen voor gebaseerd op verschillende disciplines zoals psychologie en neurowetenschappen. Deze dieren staan symbool voor sterke en zwakke punten, losgekoppeld van socio-demografische kenmerken, om de ware aard van elk individu te belichten.

Unieke samenwerking

Het Moir is het resultaat van een samenwerking tussen Cinimod Studio en Everland. Deze samenwerking zorgt ervoor dat Brussel de eerste stad is die dit concept ontvangt, vóór Parijs, Berlijn en Londen, en later mogelijk Rome, New York en Dubai.

Voor wie?

Het parcours is geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar, en zowel in het Frans als het Engels beschikbaar, met later ook het Nederlands. Het is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Dankzij de capaciteit tot 24 personen leent de ervaring zich ook voor teambuildings.