Montana: 5 wonderen die je moet ontdekken in dit Amerikaanse Zwitserland!

Julie Docsterd,
24-03-2024
We nodigen je uit om een duik te nemen in de ziel van Montana! Deze Amerikaanse staat is vaak te zien in televisiereeksen, waar de grandeur van de landschappen uitvoerig getoond wordt. Een niet te missen bestemming, Montana? We laten je de staat ontdekken aan de hand van deze 5 wonderen!

1. Glacier National Park

Montana
Andrew Perilloux

Glacier National Park biedt een uitzicht op een wereld van adembenemende schoonheid, met besneeuwde bergtoppen, turquoise gletsjermeren en uitgestrekte bossen. Dit pareltje van Montana biedt honderden kilometers aan wandelpaden, de mogelijkheden om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien en onvergetelijke panoramische vergezichten.

2. De Yellowstone River

De Yellowstone River, de langste rivier zonder dammen in de Verenigde Staten, slingert zich door Montana met spectaculaire landschappen en een overvloed aan outdooractiviteiten. Vliegvissen, kajakken en raften zijn hier populair en trekken zowel avonturiers als natuurliefhebbers aan.

3. De cultuur van de inheemse volkeren

Montana barst van de cultuur en geschiedenis van de inheemse volkeren, waaronder de stammen Crow, Blackfeet en Cheyenne. Kleurrijke pow-wows, heilige plaatsen en gespecialiseerde musea beschermen en vieren dit erfgoed en bieden een diep inzicht in de tradities en de geest van de ‘First Nations’.

4. De spooksteden van Montana

Montana
Garnet

De spooksteden die je in heel Montana vindt, getuigen van de gouden eeuw van de goudkoorts en de mijnbouwgeschiedenis van de staat. Plaatsen als Bannack, Virginia City en Garnet nodigen je uit op een reis terug in de tijd, waarbij je door de bijna nog intacte straten van deze ooit bloeiende dorpen kan lopen.

5. Het Big Sky Resort

Montana
pxb

Voor wintersportliefhebbers biedt het Big Sky Resort één van de beste ski- en snowboardgebieden van de Verenigde Staten. Met een uitgestrekt skigebied en pistes voor alle niveaus is Big Sky een paradijs voor skiërs en snowboarders die de besneeuwde hellingen te lijf willen gaan onder de brede hemel van Montana.