Namibië: 5 verbluffende cijfers

Julie Docsterd,
14-01-2024
Ontdek Namibië, een juweel van Afrika, aan de hand van 5 fascinerende weetjes!
namibia
Sergi Ferrete

De enorme uitgestrektheid van de Namib-woestijn

Namibië staat bekend om de Namib-woestijn, een van de oudste woestijnen ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 80.000 km2. Deze woestijn, met zijn gloeiende duinen en dieren in het wild die zijn aangepast aan droge omstandigheden, biedt een landschap van surrealistische schoonheid, gevormd door meer dan 55 miljoen jaar geologische geschiedenis.

Diverse en culturele bevolking

Ondanks zijn uitgestrekt grondgebied heeft Namibië een relatief kleine bevolking, met slechts 2,5 miljoen inwoners. Deze bevolking is een smeltkroes van culturen, waaronder de Himba, de Herero en de Damara, die elk bijdragen aan het rijke culturele mozaïek van het land.

namibia

namibia
JP Desvigne

Behoud van fauna en flora

Namibië is een leider op het gebied van natuurbehoud. Het is het eerste Afrikaanse land dat milieubescherming in zijn grondwet heeft opgenomen. Ongeveer 42% van het gebied is gewijd aan instandhoudingsinitiatieven, waaronder nationale parken en natuurreservaten, die de bescherming van vele endemische en bedreigde diersoorten waarborgen.

Toerisme

Toerisme is een andere pijler van de Namibische economie. Namibië trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers en biedt unieke landschappen, onvergetelijke safari’s en wildernisavontuur. De belangrijkste attracties zijn het Etosha National Park, de Skeleton Coast en de Sossusvlei-duinen, die elk een aparte en gedenkwaardige ervaring voor reizigers bieden.

namibia
Ashim d Silva