Nausicaá: niet te missen dit najaar!

Julie Docsterd,
23-10-2023
Ken je het grootste aquarium van Europa nog niet, Nausicaá? Dan wordt het hoog tijd om een tripje te plannen naar dit innovatieve en interactieve park waar alles draait om oceanen, wat erin leeft en wat hun belang is voor onze planeet en het klimaat. Perfect voor een daguitstap of om te combineren met een weekendje Boulogne-sur-Mer met het hele gezin!
Nausicaa
Bernard Hermant

Zeeën en oceanen nemen zowat drie kwart in van het totale oppervlak van de aarde, maar toch weten we er bijzonder weinig over. Dus waarom niet een weekendje uitwaaien aan zee combineren met een bezoek aan Nausicaá? Dit unieke belevingscentrum, dat afgelopen zomer zijn 20 miljoenste (!) bezoeker mocht verwelkomen, biedt aan de hand van het grootste aquarium van Europa en een reeks leuke en interactieve activiteiten een inzicht in deze watermassa en het leven dat er zich in afspeelt. En dat aan de Franse Opaalkust, op zo’n 2u30 uur rijden van Brussel.

Word dierenverzorger voor een dag

Nausicaá is meer dan zomaar een aquarium. Het educatieve centrum waar je letterlijk een kijkje kan nemen diep onder de zeespiegel, werd aan het begin van de jaren ‘90 geopend om bezoekers te laten ondervinden wat het belang is van de zee en de oceanen. Omdat het blijft innoveren en omdat de zee zo’n belangrijke rol speelt in het klimaat van onze planeet, is Nausicaá vandaag meer dan ooit een bezoek waard en past het helemaal in de leefwereld van zowel kinderen, jongvolwassenen als oudere bezoekers.

Daguitstap of een langer verblijf

Uiteraard kan je ook gaan voor een ‘gewoon’ bezoek, al is Nausicaá door zijn omvang en aanpak eerder buitengewoon. Je kan er dan ook een hele dag rondkuieren aan de hand van verschillende routes en genieten van alle animaties,  interactieve momenten en leerrijke ervaringen, zoals welke invloed de oceanen hebben op ons klimaat en waarom we er dus maar beter zorg voor dragen. Maar je kan natuurlijk ook opteren voor een weekendje of een langer verblijf, door je bezoek aan Nausicaá te combineren met wat de Franse Opaalkust nog allemaal te bieden heeft: elegante steden en dorpjes, indrukwekkende kliffen, brede zandstranden die zich ook buiten de zomermaanden lenen voor prachtige wandelingen en natuurlijk de heerlijke Franse keuken.

Praktisch

Nausicaá vind je in Boulogne-Sur-Mer, op zo’n 2u30 rijden van Brussel. Het is elke dag geopend van 9u30 tot 18u30, behalve op Kerstdag, nieuwjaarsdag in de voormiddag en van 8 tot 26 januari 2024. Tickets koop je aan de kassa of bestel je op voorhand online. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in één van de eetgelegenheden ter plaatse.

Meer info