Nieuwe trend: ‘dupe’-bestemmingen!

Julie Docsterd,
10-12-2023
‘Dupe’-bestemmingen zorgen voor een revolutie in het toeristische landschap. Je bent er niet de dupe, maar ze bieden wel een betaalbaar alternatief voor populaire bestemmingen. We leggen het je in detail uit!

De trend van de ‘dupe’-bestemmingen verwijst naar plekken die populaire bestemmingen imiteren, maar dan voor veel minder geld. Met deze aanpak kan je als reiziger genieten van een vergelijkbare ervaringen zonder de hoge kosten die vaak verbonden zijn aan de populairste bestemmingen. Enkele voorbeelden:

1.    Leiden : klein Amsterdam

leiden
Norbert Staudt

Het Nederlandse Leiden wordt vaak vergeleken met Amsterdam omwille van de grachten en historische gevels. Leiden biedt echter een intiemere sfeer tegen een veel beperktere prijs.

2.    Gdansk: alternatief voor Venetië

gdansk
Krzysztof Maksimiuk

De Poolse stad Gdansk is met zijn grachten en verfijnde architectuur een uitstekend alternatief voor Venetië. Het is minder druk, betaalbaarder en het biedt een rijke en authentieke culturele ervaring.

3.    Da Nang : Miami in Asië

da nang
Ngo Thanh Tung

Da Nang, in Vietnam, wordt met zijn lange zandstranden en bruisende nachtleven vaak vergeleken met Miami, maar is veel betaalbaarder.

4.   De Moezelstreek (Luxemburg)

moselle
Thimothy Kindrachuk

Natuurlijk is de Bourgognestreek voor velen ongeëvenaard, maar de Moezelstreek biedt een niet oninteressante en vaak goedkopere wijnervaring, en dat veel korter bij.

5.   Terschelling, Nederland

Terschelling
Wim van 't einde

Dit eiland maakt deel uit van de Waddeneilanden en biedt met zijn duinen, bossen en unieke flora en fauna een soortgelijke ervaring als bekendere eilanden zoals Ile de Ré in Frankrijk.