Onze favoriete “adembenemende uitstappen” naar de zee

Jean-François Christiaens,
04-04-2023
De honderd adembenemende plekken aan de Kust die in de langste tentoonstelling van Europa te zien zijn, zijn tevens de inspiratie voor enkele daguitstappen aan de kust! Dit zijn onze favorieten.
Christian Paul Stobbe

Tot en met 31 augustus illustreren 100 werken van 47 lokale fotografen de ‘Adembenemende Plekken’ aan de kust. Naast momentopnames die aan de kust genomen werden, zijn deze foto’s, die over 80 km werden opgehangen en zo de langste tentoonstelling van Europa vormen, de basis voor een reeks adembenemende uitstappen. Die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën in praktische reisgidsen.

1. Uitstap in de natuur: tussen bossen en polders

Uit de vele uitstapjes in de natuur, kiezen we de fietsroute ‘Tussen bos en polder’. De fietsroute van 49,2 km lang gidst ons langs de mooiste natuurgebieden van Bredene, De Haan-Wenduine, Blankenberge en Zeebrugge. Op het traject komen we de ene adembenemende plek na de andere tegen, maar ook lekkere tussenstops waar je uitgenodigd wordt om te ontspannen en de batterijen weer op te laden! We raden aan om deze route op minstens twee dagen te doen, zodat je er maximaal van kan genieten.

2. Sportieve uitstap: SUP, go-cart en surfen aan de kust

Wie veel energie heeft kan genieten van de sportieve uitstappen die de kust omtoveren tot een enorm speelplein. Tijdens de uitstap ‘SUP, go-cart en surfen’, bijvoorbeeld, ontdek je met je gezin ‘Stand-Up Paddle’ in Wenduine, doe je een tocht met de go-cart in Oostende en neem je, tot slot, deel aan een surfinitiatie in Bredene.

3. Kunstzinnige uitstap: cultuur aan de oostkust

Kunst en cultuur hebben natuurlijk ook hun plekje in de reisgidsen. De kunstzinnige uitstappen combineren musea, wijken vol erfgoed, street art, onbekende architecturale parels, … De kunstzinnige uitstap aan de ookstust, bijvoorbeeld, laat je adembenemende plekken ontdekken in De Haan-Wenduine, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist. Met, als bonus, een selectie aan creatieve restaurants en hotels in de buurt…

Download al de reisgidsen hier.