Terug

Pays de Charleroi, probeer het onverwachte!

28/06/2022

Zowel stedelijk als landelijk heeft het Pays de Charleroi onmiskenbare toeristische troeven! Met drie Unesco-erkenningen, internationaal gerenommeerde musea, een verscheidenheid aan Horeca-etablissementen en vele mogelijkheden om te winkelen en te wandelen is het Pays de Charleroi zeker een tussenstop waard!

Leslie Artamonow

Niet te missen musea

Het Bois du Cazier, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, brengt het industriële epos en herbergt de prachtige collectie van het Musée du Verre (Glasmuseum). Het Fotomuseum is het grootste van Europa.  Het Centre de Culture scientifique van de ULB legt wetenschap op een leuke manier uit. En het Maison de la Poterie en de Grange au Potiers zetten de pottenbakkerskunst van gisteren en vandaag in de kijker.

Leslie Artamonow

Stedelijke en landelijke ontdekkingen

Heb je een urban soul? Onze aangeduide routes nemen je mee om de verborgen schatten van de stad te ontdekken: Art Nouveau, Art Deco, Street Art en nog veel meer … Hou je meer van het platteland? Wandelingen worden aangeboden in de dorpen, de bossen, op het platteland …

Digitale fans? Probeer de mobiele applicatie Totemus, die een totemjacht en geocaching combineert in Charleroi of Gerpinnes.

Leslie Artamonow

Atypische routes

Onze wandelingen gaan over de terrils en langs de werken van Street Art die onvermijdelijk zijn geworden. Voor wandelliefhebbers zijn verschillende routes van 1 tot 22 km voorzien om de terrils, de groene heuvels aangelegd door de mens, te beklimmen

Ik wil er meer over weten