Je kan voortaan met de nachttrein naar Praag!

Rédaction / Redactie,
15-04-2024
European Sleeper breidt zijn aanbod verder uit en biedt voortaan ook een regelmatige treinverbinding aan tussen Brussel en Praag.
prague
William Zhang

De European Sleeper, die in 2021 gelanceerd werd, verbond in eerste instantie Brussel drie keer per week met Berlijn. Daarna werd de Saksische hoofdstad Dresden toegevoegd als nieuwe bestemming en sinds 25 maart is het ook mogelijk om naar de Tsjechische hoofdstad te reizen. Er zullen drie keer per week treinen naar Praag rijden, op maandag, woensdag en vrijdag, en dat via Amsterdam.

Deze nieuwe spoorverbinding stemde de burgemeester van Praag gelukkig.:Bohuslav Svoboda: “De introductie van een nachttrein, en meer specifiek de uitbreiding van het traject van Brussel naar Praag, precies het soort initiatief is dat het mogelijk maakt om Europa op een tastbare en realistische manier onderling te verbinden”. Ook de Tsjechische transportminister Martin Kupka is tevreden: “nachttreinen zijn in heel Europa een comeback aan het maken en ik ben blij dat Tsjechië niet uit de boot valt”.
De nachttrein tussen Brussel en Praag rijdt sinds 25 maart en is beschikbaar voor prijzen vanaf €49 voor een zitplaats, €79 voor een slaapplaats in een gedeelde coupé en €139 voor een bed in een eenpersoonscoupé met badkamer. Gezinnen kunnen kiezen voor die laatste optie, omdat de coupés 4 tot 6 stapelbedden hebben.

Meer comfort

Bij de lancering van de verbinding naar Praag kondigde European Sleeper aan dat er nieuwe, comfortabelere wagons zijn toegevoegd aan de vloot. Deze nieuwere slaaprijtuigen moeten het comfort en de beleving voor de passagiers aanzienlijk verbeteren. Het doel van de Belgisch-Nederlandse private operator is om elk jaar een nieuwe verbinding aan zijn aanbod toe te voegen, om zo een bijdrage te blijven leveren aan een meer geïntegreerd en duurzaam Europees transport.

In het kader van de uitbreiding van het aantal bestemmingen werkt European Sleeper aan de lancering van een nieuwe route van Amsterdam over Brussel naar Barcelona, die in 2025 of 2026 van start zou moeten gaan. Deze nieuwe verbinding is door de Europese Commissie geselecteerd als één van de tien proefprojecten om internationale spoorwegverbindingen in Europa te verbeteren.