Réseau trail Haute Ardenne, paden om te wandelen en te lopen, maar meer dan dat!

Julie Docsterd,
21-04-2023
Trail is een wandelwedstrijd die plaatsvindt in een vrij tempo in een natuurlijke omgeving, op een parcours met een veranderend profiel en vaak heel wat hoogtemeters. Dit gebeurt met respect voor de natuurlijke omgeving. Elke beoefenaar is er vooral om zichzelf te meten en te genieten van de mooie omgeving.
Aline Lejeune

In Trois-Ponts biedt het Extratrail-netwerk onderling verbonden routes van 10, 17, 23 en 37 km. Vanuit het toerismekantoor gaat u naar St Jacques en Bergeval, Brume en het lager gelegen meer van Coo, Wanne en de site van Faix du Diable. Hier kan je genieten van het geweldige uitzicht!

Baroudeurs_Liégeois_2022

De routes zijn gemarkeerd en bieden een gevarieerd parcours met een gegarandeerd hoogteverschil. De routes zijn toegankelijk voor zowel beginners, ervaren beoefenaars als experts. In Vielsalm en Gouvy nodigen de THArés (Traileurs de la Haute-Ardenne) u uit om de Ronce-vallei te ontdekken vanuit het dorp Provedroux.

Baroudeurs Liégeois

De mini-, familie-, medium-, maxi- en gigaroutes variëren van 2,8 km tot 32,8 km. Het startpunt is de THArée microbrouwerij, die u bij terugkomst kunt bezoeken om hun brouwsel met dennenextracten te proeven. De routes zijn niet gemarkeerd, maar u kunt ze vinden op de Komoot-applicatie. U kunt ook om een gids vragen die zeker een pluspunt aan uw ontdekkingstocht toevoegt.

meer weten