Sloveense skigebieden heruitgevonden!

Julie Docsterd,
31-12-2023
Slovenië revolutioneert haar skigebieden met een budget van bijna 80 miljoen euro!
slovenia ski
zima_krvavec_iztok_medja

Sloveense skigebieden hebben een ingrijpende verandering ondergaan dankzij een enorme investering van 76,5 miljoen euro. Bestemmingen zoals Krvavec, Vogel, Velika Planina en andere bieden nu gemoderniseerde faciliteiten. Elk onderscheidt zich door een nieuwe skilift of lopende projecten. Golte, bijvoorbeeld, heeft nu een avonturenpark en een unieke tokkelbaan, een ongeëvenaarde ervaring op een achtbaan in de lucht.

Diversificatie van activiteiten om het hele jaar door bezoekers te trekken

Naast renovaties proberen de skigebieden het hele jaar door bezoekers aan te trekken. Cerkno heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in energiezuinige sneeuwkanonnen en elektrische fietsen. Activiteiten zoals sterrenkijken in Golte of een gastronomisch diner in Vogel worden aangeboden om de toeristische ervaring te verrijken. Trije kralji biedt een nieuwe klimmuur en een fietspark, terwijl Krvavec werkt aan een discgolf-terrein en een ontspanningszone.

ski slvenia
krosnjami zima

Een verrijkt winterseizoen in de steden

Ana Savšek van het Nationaal Bureau voor Toerisme praat ook enthousiast over het komende seizoen. Bezoekers kunnen genieten van een verrijkte ervaring met wellnessbehandelingen, gastronomische avonden en feestelijke evenementen in de steden.