Soloreizen: Florence ontdekt de verborgen pareltjes van het bos van Saint-Hubert!

Florence Brigode,
05-12-2023
Dit keer trekt Florence er voor een weekendje alleen op uit. Haar missie? Herbronnen in het hart van het grootste bos van België. Op het programma: genieten van groen, worsten en… bubbels!
saint hubert forest
Pierre Pauquay

Voor één keer trok ik er in mijn eentje op uit. Een autorit waarbij ik mijn playlist kon draaien en uit volle borst kon zingen zonder iemand te storen: een goed begin! Ik trok naar de provincie Luxemburg, met een overnachting in het hotel ‘La Barrière de Transinne’ in Libin. Een groene break in het hart van het ‘Grande Forêt de Saint-Hubert’ om mijn batterijen weer helemaal op te laden! Ik had een kamer geboekt in het hoofdgebouw en werd verwelkomd door zachte kleuren, een charmante inrichting en een uitzicht op het bos getooid in herfstkleuren. En vooral een groot bed… helemaal voor mij alleen. Wat een plezier!

redu
JP Remy

Ik ging meteen op pad: ik wilde terug zijn voor het donker de kans kreeg om alles op te peuzelen. Ik trok naar Redu, waar het ‘Musée de l’Art Didactique’ te vinden is. In een voormalige pastorie maakte ik kennis met een ongelooflijke wereld. Schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, strips, foto’s en animatiefilms… je vindt het er allemaal. De interactieve stukken zijn bijzonder verzorgd: mijn kinderen zouden het allemaal maar wat graag uitgeprobeerd hebben. Creaturen komen tot leven in de schilderijen, artistieke filters verschijnen op de foto’s, stippenkanonnen vormen gekke schilderijen en verschillende spelletjes maken de aanpak leuk en origineel! Ik dronk een cappuccino in het Mudia Café, waar de muren bezaaid zijn met kunstboeken. Natuurlijk nam ik ook de tijd om rond te dwalen in het boekendorp Redu: hier vind je 12 boekwinkels. Het is onmogelijk om niet een paar exemplaren te kopen!

La barrière de Transinne
B Deprez - La barrière de Transinne

Terug in het hotel trok ik meteen mijn zwempak aan: ik had een uur in de wellness gereserveerd. Het duurt langer voor een Dafalgan opgelost is dan voor mij om te ontspannen in de sauna. Ik dineerde in het restaurant van het hotel, een tête-à-tête met mijn everzwijnfilet. Daarna dook ik onder de lakens met mijn boeken en nam daarbij de volledige breedte van het bed in. Een dekbed dat je niet hoeft te delen, is hemels! Ik genoot in alle rust van mijn ontbijt, met genoeg tijd om tijdens de koffie te dagdromen! Het buffet was helemaal ‘af’ en met een (te) volle buik trok ik erop uit voor een wandeling: ik ging echt niet weg zonder een overdosis natuur. Vanaf de kerk in Redu vertrok ik voor een wandeling van 8 km met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. De wandeling die ‘Le Passage des Chèvres’ heet, kostte me iets meer dan 2 uur. Maar ik deed het dan ook rustig aan: het was glad! Het parcours is niet ingewikkeld: volg gewoon de bordjes. Een geslaagde wandeling! Lang leve de bubbels met momenten van alleen zijn: ze zijn ook zo lekker…

Hôtel-restaurant La Barrière de Transinne

28 comfortabele kamers vind je in dit hotel dat zijn traditionele en door het bos geïnspireerde karakter heeft weten te behouden. De dieren uit het bos vind je overal terug: kleine bronzen beelden, schilderijen en verfijnde decoraties brengen een ode aan hen.

La barrière de Transinne
La barrière de Transinne

Je kan in het hoofdgebouw verblijven of een authentieke chalet boeken. Aan jou de keuze…

Hoe dan ook: de groene omgeving is ideaal om te ontspannen. De wellnessruimte (die voor twee geprivatiseerd kan worden) en het restaurant zorgen ervoor dat je soloreis of romantische vakantie onvergetelijk wordt!

Le MUDIA

Het ‘Musée didactique d’Art‘ vind je in het dorp Redu. Hier komen 7 eeuwen kunst samen in een voormalige pastorie in het hart van het dorp. Er worden 300 werken tentoongesteld in 20 zalen!

art museum
WBT

De grootste attractie is het aanbod aan activiteiten, met interactieve, digitale en hightech werken om jong en oud te entertainen. Kunst ontdekken betekent hier vooral plezier maken. Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd.

Er is ook een catalogus beschikbaar om het bezoek te illustreren en er is een gloednieuw spel om de kunstcollecties te verbinden met het dorp, de boekenwinkels, de restaurants en het erfgoed.

Het dorp Redu

Je vindt zo’n dertig winkels in dit dorp dat op maat gemaakt lijkt voor boekenliefhebbers. De winkels tellen samen niet minder dan twee kilometer aan boekenplanken: een droom die werkelijkheid wordt!

Het Mudia is niet de enige activiteit hier. Er zijn veel bewegwijzerde wandelingen in het bos: de ‘Passage de Chèvres’ (gele rechthoek) en de ‘Virée des Croix’ (blauwe rechthoek) starten vanaf het kerkplein.

Er is ook een nieuw interactief ontdekkingspad, ‘Tania au cœur des légendes’. Daarbij kan je enkele legendarische personages uit de streek tegen het lijf lopen en raadsels oplossen. Het Office du Tourisme van Libin bezorgt je het roadbook dat je daarvoor nodig hebt!

RESERVEER NU DIT VERBLIJF

VIND ANDERE VERBLIJVEN DIE JE ONLINE KAN BOEKEN