Tanzania: 5 verbluffende cijfers

Julie Docsterd,
11-01-2024
Ontdek Tanzania, een Afrikaans land van wonderen, mysteries en magie, aan de hand van vijf verbluffende getallen.
tanzania
Hendrik Cornelissen

Wildreservaat: 38%

Tanzania staat bekend om zijn beschermde gebieden die ongeveer 38% van het grondgebied beslaan. Onder hen bieden de Serengeti, de Ngorongoro-krater en de Selous- en Ruaha-wildreservaten een vitale habitat voor een ongelooflijke diversiteit aan dieren in het wild. Deze gebieden zijn essentieel voor het behoud van olifanten, leeuwen en neushoorns en trekken ecotoeristen van over de hele wereld aan.

kilimandjaro
Sergey Pesterev

Kilimanjaro: 5.895 meter

De Kilimanjaro, de hoogste top van Afrika, is 5.895 meter hoog. Deze slapende reus is een populaire bestemming voor bergbeklimmers en avonturiers en biedt landschappen variërend van dicht regenwoud tot dor bergterrein.

tanzania
Peter Mitchell

Culturele rijkdom: 120 etnische groepen

Tanzania is een cultureel kruispunt met meer dan 120 verschillende etnische groepen. Deze diversiteit wordt weerspiegeld in de veelheid aan talen, tradities en gebruiken, die het culturele erfgoed van het land verrijken. Tanzania is ook de geboorteplaats van de invloedrijke Bongo Flava-muziek, een unieke mix van hiphop, reggae en lokale invloeden.

tanzania
Hu Chen

Goud: nr. 4 in Afrika

De steeds groeiende economie van Tanzania wordt ondersteund door landbouw, toerisme en mijnbouw. Tanzania is de op drie na grootste goudproducent in Afrika en heeft aanzienlijke aardgasreserves.

tanzania
Michael Wilcox

Schoolgraad: 80%

Ondanks de vooruitgang staat Tanzania voor uitdagingen op het gebied van onderwijs. Ongeveer 80% van de Tanzaniaanse kinderen is ingeschreven op de basisschool, maar dit percentage daalt aanzienlijk voor het secundair en hoger onderwijs. De regering werkt aan het verbeteren van de toegang tot en de kwaliteit van het onderwijs en erkent de sleutelrol ervan in de toekomstige ontwikkeling van het land.