The Breakers: een bezoek aan het huis van een van de rijkste families van de 19e eeuw!

Julie Docsterd,
25-12-2023
Kom en ontdek The Breakers, een architectonisch juweeltje in het hart van Newport, Rhode Island. Dit historische huis, ooit het huis van de beroemde familie Vanderbilt, de koningen van de spoorweg, belichaamt de pracht en weelde van het Amerikaanse "Gilded Age"-tijdperk.
the breakers
Praswin Prakashan

Een adembenemende Vanderbilt-erfenis

The Breakers is veel meer dan alleen een huis; het is een paleis geïnspireerd op de Italiaanse Renaissance, gebouwd door Cornelius Vanderbilt II. Na een verwoestende brand in 1892 gaf zijn vrouw Alice Claypoole Vanderbilt architect Richard Morris Hunt de opdracht om dit nieuwe meesterwerk te ontwerpen. Hun visie: de pracht van Marble House, een ander nabijgelegen Vanderbilt-herenhuis, overtreffen.

Een architectonisch en artistiek meesterwerk

Elk detail van The Breakers getuigt van een grandioze manier van leven. Van speciaal ontworpen meubels voor in huis tot decors gemaakt door Europese ambachtslieden, elk element weerspiegelt luxe en exclusiviteit. Cornelius Vanderbilt heeft omwille van de duurzaamheid zelfs genoeg dakpannen laten maken zodat het drie keer vervangen kon worden.

the breakers
Praswin Prakashan

State-of-the-art technologie en comfort

De Vanderbilts, altijd voorop in innovatie, rustten The Breakers uit met de modernste technologieën van die tijd, zoals een lift en elektrische verlichting. Het huis had ook een zoet- en zoutwatervoorzieningssysteem, waarvan de laatste als gunstig voor de gezondheid werd beschouwd.

Een uitnodiging tot geschiedenis en elegantie

Tegenwoordig is The Breakers open voor het publiek als een museum, beheerd door de Preservation Society of Newport County. Het is een uitnodiging om de verschillende kamers  van het huis te verkennen, je te verdiepen in de fascinerende geschiedenis van de familie Vanderbilt en jezelf onder te dompelen in de luxe van de late negentiende eeuw.

Een bezoek aan The Breakers is als het beleven van een meeslepende ervaring in een tijdperk van ongeëvenaarde welvaart en pracht. Het is ook een unieke kans om te ontdekken hoe een van de rijkste en meest invloedrijke families in de Amerikaanse geschiedenis leefde.

the breakers
Praswin Prakashan