“The Landing House”: een verbazingwekkend huis in het hart van de Mojave-woestijn

Julie Docsterd,
25-12-2023
Dit vakantiehuis is allesbehalve traditioneel. Bezoek met ons dit moderne toevluchtsoord, verscholen in de majestueuze Mojave-woestijn, op een steenworp afstand van het Joshua Tree National Park.
the landing house
Ye Rin Mok

Op ongeveer 200 kilometer van Los Angeles ligt The Landing House, een creatie van Industry of All Nations, ontworpen om naadloos op te gaan in het woestijnlandschap van de Mojave.

Milieuvriendelijk ontwerp

Architect Fernando Gerscovich, met de hulp van zijn broers Juan Diego en Patricio, ontwierp The Landing House met een sterke focus op milieubehoud. Ze beweren zorgvuldig nagedacht te hebben over dit huis om het fragiele ecosysteem van de woestijn te behouden, met het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals cederhout en glas, die op natuurlijke wijze zullen verouderen en nog beter in de omgeving zullen passen.

the landing house
Ye Rin Mok

Betoverende natuurlijke omgeving

Het 2 hectare grote terrein waarop The Landing House staat, is een echt juweeltje, met natuurlijke rotsformaties en Joshua-bomen die alleen in dit park voorkomen. Het huis, ontworpen als een gevallen tak, past perfect in dit wilde landschap en vormt een opvallend contrast tussen moderniteit en natuur.

the landing house
Ye Rin Mok

Rust en privacy

Het huis, bereikbaar via een privéweg, onthult zich achter een discreet muurontwerp dat uitnodigt tot rust en contemplatie. Elk element, van het dompelbad tot het yogaplatform, is ontworpen om de schoonheid van de woestijn te vieren.

the landing house
Ye Rin Mok

Warm en uitnodigend interieur

Het interieur van het huis combineert natuurlijke materialen met moderne voorzieningen. De slaapkamers zijn suites met allemaal een adembenemend uitzicht op de woestijn, en de keuken en woonkamer zijn natuurlijk uitgerust met de nieuwste technologie.

the landing house
Ye Rin Mok