Toerisme in Wallonië: een financiële boost van 3 miljoen euro

Julie Docsterd,
31-07-2023
De Waalse regering lanceert een tweede projectoproep en investeert 3 miljoen euro om het internationale toerisme in Wallonië een boost te geven.
Guillaume Vandenneucker

In april 2022 werd een eerste projectoproep gelanceerd door de Waalse regering om het toerisme in Wallonië te stimuleren. Het initiatief was een groot succes, met drie geselecteerde operatoren die aantrekkelijke evenementen hebben kunnen organiseren of het effect van culturele, sportieve en andere manifestaties in Wallonië hebben kunnen vergroot. Gezien het succes van deze eerste poging, wordt er nu een tweede oproep gelanceerd met een budget van 3 miljoen euro.

Op weg naar internationale aantrekkingskracht

Het doel van deze inspanning is tweeledig: ten eerste, het aanbieden van evenementen van internationale allure aan buitenlandse bezoekers of bezoekers uit het noorden van het land; ten tweede het aanmoedigen van deze bezoekers om Wallonië te ontdekken en hun verblijf te verlengen. Toeristen kunnen zo genieten van grootschalige evenementen en tegelijkertijd de lokale bezienswaardigheden ontdekken die hen kunnen inspireren om langer te blijven.

Toerisme als belangrijke economische sector

De heropleving van Wallonië gebeurt ook via een versterking van de toeristische aantrekkingskracht en een benutting van het erfgoed“, aldus de regionale minister-president Elio Di Rupo. Het is duidelijk dat de Waalse regering toerisme nu beschouwt als een volwaardige economische sector, een potentiële bron van welvaart en werkgelegenheid. Met deze tweede projectoproep bevestigt Wallonië haar ambitie om een toonaangevende toeristische bestemming te worden.