TOP 10 reizen die je moet doen voor je sterft

Apolline Garente,
28-10-2023
Er zijn zoveel dingen te zien in de wereld dat we niet genoeg tijd in ons leven hebben om ze allemaal te ontdekken. De wonderen van de planeet zijn ontelbaar, maar we hebben geprobeerd 10 van de mooiste bestemmingen te selecteren die je moet bezoeken voordat je sterft.

1.    Patagonië

patagonia
Snowscat

Patagonië is een juweeltje van de natuur. De landschappen zijn zo divers dat het lijkt alsof je elke 100 kilometer van land verandert. De dorre Atacama-woestijn komt rechtstreeks uit een sciencefictionfilm – het is alsof je op de planeet Mars bent. Voor frissere lucht is het natuurpark Torres del Paine een waar paradijs. De kleur van de meren is prachtig en contrasteert met de omringende vegetatie. Je kunt de Grey-gletsjer bereiken door deze vanuit een bootje op het Grey-meer te bewonderen.

2.    Nationale parken in de Verenigde Staten

Yellowstone
Nicolas in Travel

In de Verenigde Staten zijn de nationale parken niet op de vingers van één hand te tellen: het zijn er tientallen, het ene nog mooier dan het andere. Met de grootte van een land als de Verenigde Staten is het moeilijk om ze allemaal te bezoeken, maar hier zijn de 10 mooiste nationale parken. Wordt het avontuur, wandelen, canyons of gletsjers? Elk nationaal park heeft zijn eigen voordelen, dus je kunt een roadtrip organiseren om er verschillende te bezoeken en je te concentreren op één regio. In het noorden van de Verenigde Staten vind je Glacier National Park, Yellowstone Park en Zion Park, die absoluut ongelooflijk zijn.

3.    Petra, Jordanie

Petra
Alex Vasey

De oude stad Petra, een schat bewaard in de rotsen. Deze oude stad werd rechtstreeks in de rotsen gebouwd in de bergen van de Jordaanse woestijn en de site is een van de Nieuwe 7 Wereldwonderen, een overblijfsel van voor onze jaartelling. De mythische façade van de Khazneh werd beroemd door de Indiana Jones-film en is in het echt net zo fascinerend, zo niet nog fascinerender.

4.   Noord-Noorwegen

Gl Co
Norway

Boven de poolcirkel, in Lapland, krijgt het Noorse landschap een heel ander aanzien. Immense sneeuwvlaktes, bossen met witte sparren en een heldere hemel vol sterren. Een van de grootste troeven van de regio is het noorderlicht, een magisch fenomeen, een prachtig moment dat je niet snel zult vergeten. Groen en soms blauw, mauve of rood, nergens anders zie je zo’n prachtige hemel.

5.    Australië

Australia
Dylan Shaw

Australië is de thuisbasis van het Groot Barrièrerif, een onderwaterkoninkrijk met flamboyante kleuren en duizenden grote en kleine vissen. Het is de ideale plek om te duiken, er is zoveel te zien dat je niet meer terug naar de oppervlakte wilt.

Maar dat is niet de enige attractie van het eiland! Je kunt bijvoorbeeld wandelen in het Pinnacles Desert Park, dat vol staat met bloemen en vooral oude kalkstenen pilaren die een heel bijzondere sfeer creëren. Het wilde eiland Lord Howe Island is ook een must-see, waar de natuur hoogtij viert, een eiland van adembenemende schoonheid.

6.    Namibië

namibia
Arne Smith

Namibië, een land van contrasten, onthult adembenemende natuurwonderen. De gloeiende duinen rijzen majestueus aan de horizon, terwijl de Namib-woestijn zich zo ver het oog reikt uitstrekt. Wilde dieren, zoals woestijnolifanten, zwerven door de uitgestrekte vlakten. Etosha Park is een must-see! De gebeeldhouwde ravijnen en golvende kusten getuigen van de rauwe schoonheid van dit Afrikaanse land. Een heerlijke bestemming voor natuurliefhebbers.

7.    Myanmar

myanmar
mg cthu

In Azië heeft Myanmar alle traditionele gebruiken van het continent behouden, waardoor het land een toevluchtsoord is waar je zou kunnen denken dat de tijd heeft stilgestaan. In de regio Bagan liggen 3000 tempels verspreid over de vlakten. De beste manier om een overzicht te krijgen en ten volle van het landschap te genieten is aan boord te gaan van een heteluchtballon en over de monumenten te vliegen, een onvergetelijke ervaring.

8.    Brits Columbia, Canada

Canada
Jess Barnett

Voor een echt avontuurlijke tocht is dit de perfecte bestemming. Maak een kajaktocht over de Johnstone Strait in Brits Columbia, een route die door gletsjers is uitgesleten en voor een adembenemend landschap zorgt. En als je je ogen openhoudt, zie je misschien wel wolven, beren of zeehonden, en zie je adelaars boven je zweven. Een echte ervaring in het hart van de natuur, om nieuwe energie op te doen en er even helemaal tussenuit te zijn.

9.    Salar d’Uyuni, Bolivië

bolivia
Robin Noguier

De Salar d’Uyumi woestijn in Bolivia is een heel bijzondere zoutwoestijn die 14.000 jaar geleden is gevormd na de verdamping van het Minchin meer. Je kunt deze het hele jaar door bewonderen, met een gevoel van oneindigheid dat over deze woestijn zweeft waarvan je de grenzen niet kunt zien, wat heel indrukwekkend is. Tijdens het regenseizoen, van december tot februari, verandert de woestijn in een reusachtige spiegel, waarin je het blauw van de lucht en de wolken weerspiegeld ziet, een buitengewoon schouwspel.

10. Ha Long Baai, Vietnam

vietnam
Warren

In Vietnam, in de Golf van Tonkin, betovert Ha Long Bay iedereen die er komt kijken. In het heldere water prijken kalkstenen pilaren die het gladde, kalme landschap van de baai onderbreken. De 1.600 eilandjes die samen Ha Long Bay vormen zijn bedekt met bloeiende natuur, amper bewoond door mensen. Hier regeert de natuur en bedekt ze het kleinste stukje land.