Tunesië, dé bestemming van het moment?

Julie Docsterd,
17-03-2024
Als er een ideaal moment is om Tunesië te bezoeken, dan is het wel in de lente! Het land is immers nooit mooier dan in deze periode.

Tunesië, dat in het Frans de bijnaam ‘la verte’ kreeg, is mooier dan ooit in de lente. Zijn groene bijnaam heeft het te danken hebben aan de eerste Arabische veroveraars, die gefascineerd waren door het vele groen, de eindeloze bossen en de vele waterlopen die het land rijk is. Tijdens de eerste maanden van het jaar transformeert de overvloed aan kleuren en licht het land en geeft het de landschappen een boost. Het was ongetwijfeld dit uitzicht dat zo’n indruk maakte op de schilder Paul Klee tijdens zijn reis naar Tunesië in april 1914, en dat het hem ertoe bracht om zijn meest heldere schilderijen te maken.

Tunisia
haythem-gataa

Bovendien is het klimaat in de lente over het algemeen zeer aangenaam in Tunesië, met milde temperaturen en veel zon. Het is vaak koeler dan tijdens de zomermaanden, waardoor buitenactiviteiten aangenamer zijn. Je kan bijvoorbeeld één van de vele archeologische routes volgen, die nog mooier zijn wanneer ze omringd worden door bloemen. Natuurliefhebbers kunnen de platgetreden paden verlaten voor een wandeling in de bossen en bergen van het noorden. Je kan ook met de boot de vele eilanden langs de Tunesische kust ontdekken.

Tunisia
greg-keelen

En als je houdt van wat ‘dolce farniente’, waarom laat je jezelf dan niet verwennen in een thalassocentrum of spa voor een verkwikkende behandeling na de winter. Je kan ook gaan voor één van de vele resorts die het land rijk is, voor genieten op het strand, lekker eten en geanimeerde avonden. De lente in Tunesië betekent ook de start van de grote festivals, zoals ‘Jazz à Carthage’, en de dj-avonden in de nachtclubs en lounges van verschillende steden.

Tunisia
aleksandr-sali

Als Tunesië je wel aanspreekt om deze lente te bezoeken, neem dan eens een kijkje op de website van Discover Tunisia, het Tunesische nationale toeristisch bureau. Je vindt er een heleboel ideeën voor activiteiten en plekken om te ontdekken.