Vendée Globe 2024: Denis Van Weynbergh en D’Ieteren Group samen in zee!

Julie Docsterd,
02-03-2023
De Vendée Globe is de Everest van de zeeën. Zo'n 130 schippers namen al deel. De volgende editie, die in 2024 wordt gehouden, zal ook een Belg aan de start hebben: Denis Van Weynbergh. Maar tot dan is er nog een lange weg te gaan, zowel op vlak van voorbereiding of voor de kwalificatieraces. Een weg die Denis Van Weynbergh niet alleen zal bewandelen: de schipper en D'Ieteren Group kondigen aan samen in zee te willen gaan!

Denis Van Weynbergh zeilt al 20 jaar over de zeeën. Zeggen dat hij ervaren is, is dan ook een enorm understatement. Denis heeft echter nooit zijn motivatie of zijn vastberadenheid verloren. Hij was al sinds 2018 van plan om deel te nemen aan de Vendée Globe. Dat vergde een lange en zorgvuldige voorbereiding, die draait om 3 assen: het samenwerkingsaspect (een team dat voornamelijk bestaat uit vrijwilligers die hun weekenden of hun vrije dagen opnemen), het milieuverantwoordelijkheidsaspect (het bevorderen van korte trajecten en het hergebruik van elementen tot het einde van hun levensduur), evenals goed bestuur (vrijwillige medewerkers gegroepeerd binnen een onafhankelijke vereniging die in staat zal zijn om de opgedane kennis over te dragen).

D’Ieteren Group onderschrijft deze waarden volledig, net als Vakantieweb, dat ook dit project ondersteunt. Dit familiebedrijf huldigt de ondernemersgeest Denis, evenals zijn moed en respect voor het milieu. En dan is er natuurlijk nog de 100% Belgische factor…

Een korte én lange route naar de Vendée Globe.

De start van de Vendée Globe, die op 10 november 2024 wordt gegeven, lijkt nog ver weg. Maar voor een evenement van deze omvang is dat morgen! Om deel te nemen moeten schippers zich kwalificeren door deel te nemen aan verschillende races. Het wedstrijdprogramma is dan ook zeer druk voor Denis Van Weynbergh, met vier transats en een vele bijkomende wedstrijden gedurende de komende twee seizoenen. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van zijn partners, waardoor hij zich volledig kan focussen op zijn rol als schipper.