Waarnaartoe reizen aan het begin van het jaar als je niet van skiën houdt?

Wie aan vakantie tijdens de krokusvakantie denkt, denkt vaak aan skiën in de bergen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd! Steeds meer Belgen verkiezen andere bestemmingen. Deze vijf stijgen in populariteit!

Mike Swigunski

Ook al is skiën momenteel nog een vaste waarde, heel wat wintersportbestemmingen worden geconfronteerd met de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het beheer en de verbetering van de technieken om de bergen bedekt te houden met een sneeuwlaag zijn momenteel nog succesvol, ondanks een beperkte sneeuwval, maar er is geen garantie dat dat over 10, 20 of 30 jaar nog zo zal zijn.

Daarnaast zijn er heel wat Belgen die gewoon niet graag skiën. Dus, waar ga je dan naartoe aan het begin van het jaar. Deze 5 bestemmingen zullen je niet teleurstellen, of je nu op zoek bent naar paradijselijke stranden of postkaartuitzichten in een weelderige natuur.

Florida

Zin in aangename temperaturen en witte zandstranden? Dan zal Florida, meer bepaald Miami, je kunnen bekoren! Deze kosmopolitische en bruisende stad gelegen aan de zuidoost kust van de Verenigde Staten is een must do voor wie van zon, lekker eten en erfgoed houdt. Met temperaturen tussen 18 graden ’s nachts en 25 graden overdag is het een bestemming die je serieus moet overwegen in deze periode van het jaar!

Antonio Cuellar

De Malediven

Andere zonnige bestemming voor de winter: de Malediven. Met een gemiddelde temperatuur van 28° in de maand januari blijft dit tropisch land in de Indische Oceaan, bestaande uit 26 atollen in de vorm van een ring, trouw aan zijn imago van postkaartbestemming voor het eindejaarstoerisme. Een waar paradijs. De archipel telt heel wat lagunes en stranden, is beroemd voor zijn rijkdom aan zeefauna en de transparante wateren. Ideaal om natuur en ontspanning te combineren.

Rayyu Maldives

Kaapverdië

Midden op zee tegenover Senegal belooft Kaapverdië een atypische reis. Deze gevarieerde archipel heeft heel wat historische en koloniale sites die goed bewaard zijn gebleven en een weelderige vegetatie. De stranden, gedomineerd door indrukwekkende vulkanen, trekken wandelaars, maar ook duikers, van over de hele wereld aan. Wild, authentiek en gespaard van het massatoerisme is Kaapverdië een onmisbare bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar zon en een beetje warmte aan het begin van het jaar.

Secret Travel Guide

Zuid-Afrika

Sinds de bladzijde over apartheid werd omgeslagen is Zuid-Afrika, bijgenaamd Rainbow Nation (Regenboognatie in het Nederlands), een populaire bestemming geworden. De natuurlijke pracht is niet meer bij te houden op dit gebied omringd door de Atlantische en Indische Oceaan. Het minste wat we kunnen zeggen, is dat er voor ieder wat wils is: stranden, woestijnen, bergen, savannes, je vindt er alles! Naast temperaturen tussen 15 en 25 graden in januari heeft Zuid-Afrika als bijkomend voordeel dat het in dezelfde tijdszone ligt als België!

Tobias Reich

Nieuw-Zeeland

Iedereen die al naar Nieuw-Zeeland geweest is, zal je zeggen dat dat een andere wereld is! Vulkanen, besneeuwde bergtoppen en bewaarde bossen tonen een uitzonderlijke diversiteit aan landschappen die steeds meer filmregisseurs aantrekken, zoals James Cameron voor het tweede deel in de Avatar-saga. Kers op de kaart: het zuiderlicht dat het uiterste zuiden van de archipel verlicht. Een magisch moment! In januari liggen de gemiddelde temperaturen tussen 17° en 23°, maar weet dat er sommige jaren ook dalingen tot 10° en stijgingen tot 28° opgetekend werden!

Omer Faruk Bekdemir

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆