Wallonië: onze ideeën voor activiteiten onder de zon!

We dromen van zon en zachte temperaturen om volop van de zomerpret te kunnen genieten! Want er zijn duizend en één dingen te doen in Wallonië in deze mooie tijd van het jaar, en daarvan moet je profiteren! Test de zwembadzones, ga op avontuur per kajak, huur een boot zonder vaarbewijs of trakteer jezelf op een korte cruise, ontdek raften of andere leuke watersporten: er is echt keuze genoeg!

Laetis/J. Barrot

Wallonië telt maar liefst 25 zwemzones ! De Waalse overheidsdienst werkt regelmatig een interactieve kaart bij van de gebieden die open zijn voor het grote publiek: ideaal om een mooie dag door te brengen! Plage des Nawés in Herbeumont, Vallée du Lac in Neufchâteau, Lac de Conchibois in Saint-Léger, Renipont Plage in Lasne, … het lijstje is zeer lang. En wat zeker is: al deze zwemzones hebben charme!

 

 

In het water zonder (te) nat te worden?

Wie liever geniet van de waterpret zonder nat te worden, kan kiezen om te gaan varen. De mogelijkheden voor riviercruises zijn talrijk: of u nu inscheept in Namen, Jambes, Dinant of Hoei, de Maas en zijn prachtige oevers zullen u zeker verleiden! Een andere mogelijkheid? Vertrek vanuit de Abdij van Aulne, in de buurt van Charleroi, kom aan boord van het schip Gavroche en ontdek de landelijke plekjes van de Haute-Sambre. Of test de elektrische boten om op het Canal du Centre in La Louvière te varen!

 

Sportievelingen zullen dan weer een geweldige tijd beleven met peddelen! Er zijn plaatsen genoeg om te kajakken: op het Domaine de Palogne in Vieuxville, bij Coo Adventure in Stavelot, op het recreatiecentrum Récréalle in Alle-sur-Semois, bij Dinant Evasion…: ook hiervoor zijn de mogelijkheden . Zorg er wel voor dat u het waterniveau controleert voordat u uw excursie plant.

 

CGT - Arnaud Siquet

En als u nog gekkere sporten wilt proberen, aarzel dan niet om naar de pretparken te gaan. Ze zijn talrijk en gevarieerd! Zoals Wildtrails Basecamp in de buurt van La Roche-en-Ardennen, Espace fun aan Lacs de l’Eau d’Heure, Adventure Valley in Durbuy of het Dock 79 park, gelegen in Tertre, in de buurt van Bergen. Die laatste biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om veel dolle activiteiten te testen, zoals de waterskilift, wake-boarding of kneeboard of om te genieten van het aquapark en zijn gigantische modules, geïnstalleerd op een grote waterpartij.

 

Vele andere zonnige avonturen wachten nog op u: vissen, zeilen, boomklimmen, quadbikes,… De lijst met mogelijkheden is haast onuitputtelijk. U zal zeker iets vinden dat u zal bevallen!

 

Visitwallonia.be/zwemzones

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆