Wat is het beste moment om het vervoer van je vakantie te regelen?

François Piette,
02-09-2021
Ons commerciële team kan een boek schrijven over vakantiegangers die last minute hun vakantie nog willen boeken en geconfronteerd worden met een beperkte keuze en ultrahoge prijzen…
Vacancesweb.be

Met dit artikel hopen we je te helpen in je zoektocht naar een vakantie. Het beste advies is natuurlijk: begin er op tijd aan! Maar wat is “op tijd” eigenlijk? We presenteren je een korte gids om je te helpen. Na de grote transportvraag, gaan we het hebben over het logement…

Vliegreizen

Er moet een onderscheid gemaakt worden tussen intercontinentale vluchten en vluchten binnen Europa. In het eerste geval is het zowat noodzakelijk om er een jaar op voorhand mee te beginnen. De prijs stijgt namelijk erg snel en kan zelfs verdrievoudigen wanneer de vertrekdatum dichterbij komt. Voor reizen binnen Europa is het net iets gemakkelijker. Het aanbod is een stuk groter, waardoor de prijzen erg schomemlen. Solo-reizigers en koppels zullen snel genoeg interessante prijzen vinden, ook last minute! Gezinnen met kinderen daarentegen kunnen er best een viertal maanden op voorhand al mee beginnen.

Vacancesweb.be

Trein- of autoreizen

Met de auto geniet je, eens ter plaatse, van complete flexibiliteit en vrijheid. Vergeet echter niet dat brandstof niet goedkoop is en dat de autosnelwegen in het buitenland vaak betalend zijn. Voor een romantische uitstap met twee kan het vliegtuig interessanter zijn, zelfs als je daar nog de kosten van een huurauto aan toevoegd. Voor de trein geldt hetzelfde liedje als voor het vliegtuig: hoe vroeger je boekt, hoe beter!

Vacancesweb.be

Georganiseerde reis

Die kan je het beste zo vroeg mogelijk boeken om van early bird-promoties te profiteren (zodat de organisator zijn vlucht of bus zeker vol krijgt) of… last minute, om van last minute-deals te genieten! Gezinnen met kinderen hebben die luxe natuurlijk niet. Ook daar geldt weer: hoe vroeger, hoe beter!

Vacancesweb.be