Zo kan je volgens CNN massatoerisme in 2024 vermijden!

Julie Docsterd,
12-01-2024
Dit zijn de alternatieve bestemmingen die door CNN Travel worden aanbevolen voor een unieke toeristische ervaring weg van de drukte in 2024.
Tartu
Julius Jansson

Om aan het massatoerisme te ontsnappen, stelt CNN Travel in 2024 minder bekende maar even boeiende bestemmingen voor. Deze plaatsen bieden een meer authentieke en ongerepte ervaring, weg van de traditioneel drukke bestemmingen.

Europese bestemmingen om te verkennen

Een van de aanbevelingen is dat Oost-Europa de experts van CNN lijkt aan te spreken. Ze wijzen bijvoorbeeld op Tartu, een stad in het zuiden van Estland. Ook de Trans Dinarica, op de Balkan, wordt door CNN aangeraden. Dit gigantische fietspad doorkruist 8 landen, waaronder Albanië, Kroatië, Kosovo, Montenegro en Macedonië. In Spanje adviseert CNN om Galicië te verkiezen boven Barcelona, dat te druk is geworden.

Ook Amerika

In Amerika, vergeet je best Californië, maar adviseert CNN het noordwesten van Michigan, de zoetwaterbronnen van Florida, Texas Hill Country of Groenland. In Zuid-Amerika geniet vooral Chili de voorkeur!

ouzkbekistan
snowscat

Of Azië

Singapore, Oezbekistan, Zuid-Korea, Tainan (een stad in Taiwan) en het eiland Sumba (in Indonesië) zijn hier populair.

UAE
Nick Fewings

En de rest van de wereld

In Afrika zijn Marokko en Angola de twee populairste bestemmingen. Vergeet Dubai in het Midden-Oosten en concentreer je op de stad Fujairah. Ten slotte worden in Oceanië de Abrolhos-eilanden, in Australië, aanbevolen.