Tijdens de zomer vind je in Wallonië alles om je te amuseren!

Julie Docsterd,
20-06-2024
De zomer komt eraan. Het vakantieseizoen en de periode van avonden met lang licht. Dit zijn enkele activiteiten om te doen in Wallonië tijdens dit mooie seizoen… of de zon nu schijnt of niet.
wallonia
© Kolorsprod MT Spa Hautes Fagnes Ardennes

In de zomer gaat de tijd wat minder snel en worden de avonden in het gezelschap van vrienden of familie langer. En je hoeft heus niet ver te reizen om een onvergetelijke tijd te beleven: Wallonië barst van de onvergetelijke activiteiten. Dit zijn een paar ideeën…

Op avontuur met het gezin

De zomer is het perfecte moment om extra tijd door te brengen met je kinderen: wandelingen, ontdekkingsspelletjes, dierenparken of pretparken… Wallonië verwelkomt je met open armen met een breed gamma aan activiteiten voor gezinnen. Om je keuze makkelijker te kunnen maken, biedt VISITwallonia.be een zoekfunctie waarmee je activiteiten kan filteren op basis van locatie, thema en de leeftijd van je kroost.

wallonia
© Xavier Ethuin

Een verfrissende activiteit?

Wanneer de zon van de partij is, ga je tijdens de zomer op zoek naar manieren om af te koelen. Waterpretparken, kanovaren, kajakken, boottochten, raften, paddleboarding… Wallonië heeft tal van wateractiviteiten te bieden.

Wil je gewoon even een duik nemen? Dan vind je hier een kaart met openbare zwemzones in Wallonië. En voor een drankje na het zwemmen is dit een selectie van de mooiste terrassen van Wallonië.

En als het regent?

In België blijven we niet altijd gespaard van regen, zelfs niet in de zomer. Je houdt daar dan ook best rekening mee en plant vooruit.

wallonia
© BattleKart.com

Als het stormachtig wordt buiten, biedt Wallonië ook een heleboel binnenactiviteiten. Natuurlijk zijn er musea en kastelen te over, maar er zijn ook meer ongebruikelijke activiteiten, zoals escape games, waarbij je een raadsel moet oplossen om uit een kritieke situatie te komen of uit een afgesloten ruimte te ontsnappen. Heel wat activiteiten om jong en oud scherp te houden en tegelijkertijd plezier te maken.

wallonia
© WBT - Olivier Bourgi

Verblijven met een grote capaciteit

Naast hotels beschikt Wallonië over een aantal vakantiedorpen en gîtes, maar er zijn ook meer ‘exotische’ accommodaties, zoals een woonwagen op het platteland, een huisje aan het water of zelfs een oude molen. En er zijn verschillende plekken waar ook je hond mee naartoe kan. En heel wat verblijven om grote gezinnen en groepen te ontvangen.

Alle ideeën om je zomeractiviteiten te plannen