Egypte

Egypte : genieten van de lentezon tussen de kust en de tempels

02/09/2021

Naast Caïro en Opper-Egypte, is de Rode Zee de favoriete regio van de toeristen. Dit zonnige onderwaterparadijs, met zijn vele clubhotels staat borg voor ontspannende vakanties, met zelfs een vleugje cultuur door de nabijheid van de Nijl en de historische sites. Droom even mee weg om het virus te vergeten…

Hurghada, Safaga, Taba, Sharm-el-Sheikh, Marsa Alam… Het zijn allemaal zeer bekende badplaatsen in Egypte. Op 5 uur vliegen van België verzekeren ze in de winter een budgetvriendelijke zonvakantie, aangezien de levensduurte in Egypte voor een Europeaan best meevalt. Ook in de lente is dit een ideale vakantiebestemming. Centraal gelegen aan de Rode Zee zijn Hurghada en Safaga zowaar elkaars tegenpool. De eerste is een grote stad en een bruisende badplaats voor wie dol is op vertier. De tweede is veel kleinschaliger en gezelliger, en zeer geliefd bij duikers en kitesurfers. Een andere sfeer en een andere stijl! Maar Safaga biedt nog een andere troef: het ligt precies op het punt waar de Rode Zee zich het dichtst bij de Nijl bevindt. Daardoor is een daguitstap naar de Vallei der Koningen en zijn tempels zeer populair.

24

Safaga, dorpssfeer aan de Rode Zee

Safaga is snel uit zijn voegen gegroeid en kan niet meteen als een mooie badplaats omschreven worden. Maar het is er wel aangenaam verblijven, ver weg van de helse drukte in Hurghada.

Lees meer

Safaga, een hot spot voor duikers en kitesurfers

Safaga is bekend voor zijn wind en zijn onderwatersites. Vanaf november zakken liefhebbers van beide disciplines naar hier af om te genieten van de pracht onder water en de kwaliteit van de kitespots.

Lees meer

Een uitstap naar de Nijl en zijn tempels

Vanuit Safaga raak je makkelijk naar de bovenvallei van de Nijl. Een interessante optie voor een cultureel tussendoortje tijdens een daguitstap.

Lees meer

In de « hectiek » d’Hurghada

Deze grote badplaats in het centrum van Egypte bruist nog steeds van het leven. De immobiliënprojecten en hotels floreren er weer volop. Een ideale keuze voor wie van vertier houdt … zelfs tijdens Covid-19.

Lees meer