Met zijn allen op weg

Met zijn allen op weg : naar Santiago de Compostela

02/09/2021

Op stap gaan naar Santiago de Compostela kan vele verschillende redenen hebben. Of die redenen nu persoonlijk, spiritueel of sportief van aard zijn, iedereen wil zich overtreffen op deze beroemde weg, een duizendjarig parcours vol historische plekken.

Elk jaar opnieuw vatten duizenden pelgrims, gelovigen, ongelovigen of gewoonweg toeristen de weg naar Santiago de Compostela aan. In 2018 zijn 327.378 personen uit alle hoeken van de wereld (waarvan 2.135 Belgen) op weg gegaan naar de hoofdstad van Galicië. Het parcours loopt uiteraard door het noorden van Spanje maar kan verder via verscheidene wegen afgelegd worden: de ‘Franse route’, de ‘noordelijke route’ of de ‘primitieve route’. En dan zijn er nog een hele reeks secundaire routes, de ‘Engelse route’, ‘de Zilveren route’ of de ‘Portugese route’. Er bestaat dus niet één weg, er zijn er een hele reeks!

Alles weten over de laatste etappe

10

De sublieme etappes van de ‘noordelijke route’ naar Santiago de Compostela

Welke ook de weg is die je gekozen hebt naar Santiago de Compostela, er is een route die je het noorden van Spanje zal leren kennen op een geheel nieuwe manier. Dat is de ‘noordelijke route’ langs de ‘museumsteden’. Een bezoek aan deze steden is de omweg meer dan waard: zeker de moeite om enkele kilometers extra te stappen!

Lees meer

De locale gastronomie van Noord-Spanje: ook voedsel voor de geest

De weg naar Santiago de Compostela volgen biedt ook een uitgelezen kans om de traditionele locale specialiteiten te proeven, in een sfeer van rust en volheid. Je wordt bedwelmd door de route, de uitzichten.. en de smaken.

Lees meer

Beloning voor wie slaagt in de uitdaging: het Compostela-certificaat

Er zijn waarschijnlijk evenveel redenen om de weg naar Santiago de Compostela te stappen als er pelgrims zijn die dat avontuur aangaan. Maar bereid je goed voor vooraleer je aan het avontuur begint, zeker als je beslist om te stappen of te fietsen!

Lees meer

2021, een jubeljaar in Santiago de Compostela

De stad Santiago de Compostela viert een jubeljaar in elk jaar dat 25 juli, de feestdag van de Heilige Sint-Jacob de Meerdere, valt op een zondag. Dat zal het geval zijn in 2021!

Lees meer